Ev yapımı bir meze deneyimi arayanlar için haydari, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek. Bu tarifle, haydariyi kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabilirsiniz.

Süzme yoğurt, sarımsak ve nane ile hazırlanan haydari, sofralarınızı şenlendirecek. İster et ister tavuk yanında, bu tarif her zaman favori olacak.

Herkesin kolayca yapabileceği bu haydari tarifiyle, geleneksel Türk lezzetlerini sofranıza taşıyın. İşte malzemeler ve yapılışı...

HAYDARİ TARİFİ

MALZEMELER

500 gr süzme yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
50 gr tereyağı
Tuz

TARİF

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Sarımsağı ezip bir kapta yoğurt ile karıştırın. Tereyağını (yağın yanmamasına özen göstererek) eritip nane ile kavurun.
Sarımsaklı süzme yoğurdun içine baharatlı tereyağını hızlı bir şekilde karıştırarak ilave edin.
Tuz ekleyip soğuttuktan sonra dondurma kaşığıyla şekillendirerek servis yapın.

HAYDARİ YAPIMININ PÜF NOKTASI

Satın aldığınız süzme yoğurdun kıvamı yeterince katı değilse temiz bir tülbentle tekrar süzün.
Süzme yoğurt yerine normal yoğurt kullanabilirsiniz ve süzme işlemini normal yoğurda da uygulayabilirsiniz.
İçerisinde tereyağı kullanmak istemezseniz, yaklaşık 70-80 gr beyaz peyniri ezerek kullanabilirsiniz.
Sunum önerisi olarak, üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.