Kazandibi nasıl yapılır? Bu sorunun cevabını arayanlar için harika bir tarif hazırladık. Süt, nişasta, un, şeker ve vanilya ile muhteşem bir tatlı yapabilirsiniz. İşte detaylar…

Kazandibi yapmanın püf noktaları nelerdir? Bu tarif ile kazandibinin doku ve tadını en iyi şekilde yakalayabilirsiniz. Tereyağı ve şeker ile dibini özenle pişirin. İşte adım adım yapılışı…
 

Kazandibi Tarifi

Malzemeler:

·       6 su bardağı süt

·       2 yemek kaşığı nişasta

·       1 su bardağı un

·       1 su bardağı şeker

·       1 yemek kaşığı tereyağı

·       1 paket vanilya

Kazandibi Nasıl Yapılır?

1.     Öncelikle orta boy bir tencereye bütün malzemeleri alarak karıştırıyoruz.

2.     Muhallebi elde ediyoruz. En son tereyağını ve vanilyasını dökerek muhallebimizi 5 dk. kadar pişiriyoruz.

3.     Orta boy alüminyum tepsiye bolca tereyağı sürüyoruz ve 3 yemek kaşığı kadar tepsiye şeker döküyoruz.

4.     Her yeri eşit olmasına özen gösterin.

5.     Sonra pişmiş muhallebiyi tepsiye döküyoruz ve orta ateşte sürekli olarak çevirerek muhallebiyi pişiriyoruz.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

6.     25-30 dk. yeterli burada önemli olan tepsiyi sürekli çevirerek kontrollü pişirmek kenar kısımların da pişmesine özen göstermek biraz dibi tutan muhallebinin kokusu biraz çıkar.

7.     O zaman hemen ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

8.     Soğuduktan sonra 1-2 saat de buzdolabında bekletiyoruz.

9.     Sonra istediğimiz gibi dilimleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.