Islak browni kurabiye, hem kolay yapımı hem de enfes tadıyla tatlı severlerin yeni favorisi. Kakaolu lezzeti ve ıslak dokusu ile fark yaratan bu kurabiyeyi evde hazırlamak için ihtiyacınız olan her şeyi bu tarifte bulacaksınız.

Gelen misafirlerinize ikram edeceğiniz farklı ve lezzetli bir tat arıyorsanız, ıslak browni kurabiye tarifimiz tam size göre. Kahve ve çayla mükemmel uyumu ile herkesin beğenisini kazanacak bu tarif, mutlaka denemeniz gereken tatlar arasında.

Islak ve lezzetli bir tatlı deneyimi arayanlar için browni kurabiye, mükemmel bir seçenek. Bu tarif, adım adım ıslak browni kurabiye yapımını anlatıyor ve bu lezzetli kurabiyeyi evde kolayca yapmanızı sağlıyor.

MALZEMELER

Hamuru için:

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı)
1 adet yumurta (büyük boy)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2 damla taze sıkılmış limon suyu

TARİF

Hafif ıslak bir kıvam alacak kurabiyelerin şerbeti için; derin bir tencereye aldığınız su ve toz şekeri kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayıp koyu bir kıvam alan şerbete, taze sıkılmış limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Ilınması için oda sıcaklığında bekletin. Kurabiye hamuru için; tereyağı, yumurta ve sıvı yağı karıştırma kabına alın.
Un, pudra şekeri, kakao, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayacak bir kıvama gelene dek yoğurun.
Hazırladığınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10-12 dakika üzerleri hafif çatlayana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız kurabiyeleri, oda sıcaklığında soğumuş olan şerbete batırın. Kurabiyeler şerbeti iyice çekene dek bekletin.