Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz ve misafirlerinizi şaşırtacak rosto köfte tarifini keşfedin. Patates püresi ile mükemmel uyumuyla, bu tarif sofralarınızın yıldızı olacak!

Kolaylıkla hazırlayabileceğiniz rosto köfte, özellikle yoğun günlerde kurtarıcınız olabilir. İşte pratik ve lezzetli bu yemeğin sırları!

Akşam yemeği için ne pişirsem diye düşünenlere özel, patates püresi yatağında sunulan enfes rosto köfte tarifi! Bu tarif ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun.

Püreli Rosto Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi İçin;

500 gram kıyma
2 adet soğan
3 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 çay bardağı galeta unu
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber

Püresi İçin;

5 adet patates
1 su bardağı süt
100 gram margarin veya tereyağı

Sosu İçin;

Sıvı yağ
Salça
Baharat

Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır? Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır?

Püreli Rosto Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

Kıymayı, robotta veya rendede çekilmiş soğan ve sarımsak, maydanoz ve diğer malzemelerin ilavesi ile, güzelce yoğuralım.
Bir tepside, elinizi yağlayarak köfte harcına rulo şeklini verelim.
180 derecede, yarım saat pişirelim ve dilimleyelim.
Yapılan sosu üzerine ilave edelim ve biraz kaynatalım.
Püre için; haşlanan patatesleri, eritilen margarin ile kavurup, süt ve tuz ilave edip çırpalım.

Rosto köfte, her zaman popüler bir seçenektir ve patates püresi ile sunulduğunda lezzeti ikiye katlanır. Bu tarifi deneyerek evde harikalar yaratabilir, misafirlerinize unutulmaz bir ziyafet sunabilirsiniz. Denemekten çekinmeyin, sonuçlar sizi memnun edecektir!