Boşnak kurabiyesi, özellikle özel günlerde veya misafir ağırlarken tercih edilen, yapımı pratik ve lezzetiyle ünlü bir kurabiyedir. Bu tarif ile Boşnak kurabiyesini evinizde de rahatlıkla yapabilirsiniz.

Ev yapımı Boşnak kurabiyesi ile tatlı krizlerinize lezzetli bir çözüm getirin. Hem hızlı hem de kolayca hazırlayabileceğiniz bu kurabiye tarifi, herkesin beğenisini toplayacak.

Boşnak mutfağının sevilen lezzetlerinden Boşnak kurabiyesi, evde yapımıyla da bir o kadar özeldir. Siz de bu kolay tarifi deneyerek, kısa sürede harika kurabiyeler yapabilirsiniz.

Boşnak kurabiyesi tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
6 su bardağı un

Üzeri için:

Toz şeker

Boşnak kurabiyesi nasıl yapılır?

Geniş bir karıştırma kabının içerisine un hariç tüm malzemeleri alın ve güzelce karıştırın.

Ardından unu azar azar ekleyin.

Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Bu sebeple unu ölçülü eklemeye dikkat edin. Kimi malzemede 6 su bardağı un fazla gelebilir.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve şekillendirin.

Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Hamurların üzerine toz şeker serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kurabiyeler kızarana kadar pişirin.

Boşnak kurabiyesi tarifi ile tatlı sofralarınıza yeni bir soluk getirebilirsiniz. Bu kolay ve pratik tarif, herkes tarafından sevilecek ve çay saatlerinize eşlik edecek mükemmel bir lezzet sunacak. Deneyin ve bu geleneksel Balkan lezzetini ailenizle ve sevdiklerinizle paylaşın. Şimdi mutfakta yerinizi alın ve bu nefis kurabiyeleri yapmaya başlayın!