Evde yumuşacık, pamuk gibi poğaça yapmanın sırlarını keşfetmeye hazır mısınız? Bu tarifle, herkesin bayılacağı poğaçaları kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte yumuşacık poğaça yapmanın püf noktaları!

Kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi zenginleştirecek bir lezzet arıyorsanız, pamuk poğaça tam size göre. Bu tarifle, ev yapımı poğaçalarınızı daha da özel kılın ve sevdiklerinize unutulmaz lezzetler sunun.

Anne eli değmiş gibi yumuşacık ve lezzetli poğaçalar yapmak artık çok kolay. İşte, pamuk poğaça yapmanın püf noktalarıyla dolu bu rehber, evde harikalar yaratmanız için gereken her bilgiyi sunuyor.

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

MALZEMELER

Hamuru için:

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (beyazı içine, sarısı dışına sürülecek)
1,5 tatlı kaşığı instant maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un

İçi için:

3 su bardağı kaşar peyniri (ya da beyaz peynir)

TARİF

Geniş bir kaba suyu, sıvı yağı, yumurtanın akını, mayayı, toz şekeri ve sütü alıp maya eriyene kadar karıştırın.
Yavaş yavaş unu ve tuzu ilave edin ve kaşıkla karıştırmaya devam edin.
Un ilave ettikçe elinizle yoğurmaya başlayın ve hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin. (daha az ya da daha fazla un kullanmanız gerekebilir)
Hamur kabını unlayın ve hamuru tekrar içine yerleştirin. Streç film ile sarın. Üzerini ayrıca bir bez ile örtün ve 1 saat boyunca iyice kabarana kadar dinlendirin.
Tezgahı unlayın. Elinizle hamurun havasını alın ve tezgahta tekrar yoğurun.
Hamura uzunlamasına şekil verin. Yumurtadan büyük parçalara bölün
Elinizle yuvarlayarak bezeler yapın ve açın. İçine küp doğradığınız kaşarları (beyaz peynir vb.) yerleştirin ve kapatıp yuvarlayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve üzerini temiz bir bezle örtüp 40 dakika dinlenmeye bırakın.
2 adet yumurta sarısını üzerilerine sürün. Çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 22 dakika boyunca pişirin.

Bu yumuşacık pamuk poğaça tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Kahvaltılarda, çay saatlerinde veya herhangi bir özel gün için ideal olan bu lezzetli poğaçalar herkesin favorisi olacak. Hem kolay hem de leziz olan bu tarifle, ev yapımı poğaçaların tadını çıkarın. Şimdi mutfakta sizi bekleyen bu lezzetli maceraya başlayın, afiyet olsun!