Sabahlarınıza yeni bir tat katmaya ne dersiniz? Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu kahvaltılık sos, patlıcan ve biberin mükemmel uyumuyla damaklarınızda unutulmaz izler bırakacak. İşte leziz ve pratik kahvaltılık sos tarifimiz!

Kahvaltılar artık daha leziz ve renkli! Ev yapımı kahvaltılık sosumuzla sofralarınızı taçlandırın. Patlıcan ve biberin lezzetli buluşmasıyla hazırlanan bu sosu, ekmek üzerinde, makarnalarda ve hatta ana yemeklerde bile kullanabilirsiniz. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz tarifimiz!

Sadece 5 dakikada hazır: En kolay Soğuk Kahve tarifi Sadece 5 dakikada hazır: En kolay Soğuk Kahve tarifi

Kahvaltılık soslar sofraların olmazsa olmazı, peki ya ev yapımı olsa? Kendi kahvaltılık sosunuzu yaparak kahvaltılarınızı daha özel hale getirmeye hazır olun. İşte adım adım ev yapımı kahvaltılık sos tarifi ve püf noktaları!

MALZEMELER

2 kilogram patlıcan
2 kilogram etli kapya biber
2 kilogram domates
2 kilogram tarla domatesi
4 yemek kaşığı domates salçası
1 baş sarımsak
½ su bardağı zeytinyağı
½ çay bardağı sirke
2 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kaya tuzu
2 tatlı kaşığı çemen tozu
2 tatlı kaşığı anık(anuh)

TARİF

Patlıcan ve biberler yıkanıp közlenir. Közlenen patlıcan ve biberlerin kabukları soyulur ve blenderdan geçirilir.
Domatesler dörde bölünür ve bir büyük tencereye alınır. Orta ateşte yarım saat kaynatılır, blenderdan geçirilir ve tekrar 35-40 dakika kadar daha kaynatılır.
Daha sonra blenderdan geçirilmiş patlıcan ve kapya biber, kaynayan domates sosuna eklenir. Tuz, sarımsak, zeytinyağı ve sirke ilave edilir. Bu şekilde 5-10 dakika daha kaynatılmaya devam edilir.
Baharatları ve salçası da eklendikten sonra bir taşım daha kaynatılır ve sıcak sıcak kavanozlara doldurulup ağızları sıkıca kapatılarak ters çevrilir. Bir gün sonra saklayacağınız rafa kaldırabilirsiniz.

Ev yapımı bu leziz kahvaltılık sos, kahvaltı sofralarınıza yeni bir soluk getirecek. Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle herkesi büyüleyecek bu sosu deneyin ve sabahlarınızın tadını çıkarın. Ekmek üstü lezzetlerin yeni favorisi olan bu sosu, sadece kahvaltılarda değil, diğer öğünlerinizde de kullanabileceğiniz bir alternatif olarak sofralarınıza taşıyın. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi