Eğer yeni bir kahvaltı alternatifi arıyorsanız, tereyağlı ve lezzetli kete tam size göre. Hem pratik hem de doyurucu bu tarif, çay saatlerinizin de vazgeçilmezi olacak. Gelin, bu geleneksel lezzeti birlikte keşfedelim!

Kete, özel günlerinizde ve günlük çay ritüellerinizde sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek bir seçenek. Bu tarifle kete yapımını adım adım öğrenebilir, tereyağının bu muhteşem hamur işiyle buluşmasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Misafirleriniz için farklı ve lezzetli bir şeyler hazırlamak istiyorsanız, tereyağlı kete mükemmel bir tercih. Bu kapsamlı rehber ile kete yapımını kolayca öğrenebilir, herkesin beğenisini kazanacak bir lezzet sunabilirsiniz.

MALZEMELER

2 adet yumurta (sarıları üzeri için beyazları içine)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru maya
1. 5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
200 gram tereyağı veya margarin
2-2. 5 su bardağı un

TARİF

Ilık sütümüzü, ılık suyumuzu, mayayı ve şekeri yoğurma kabımıza alalım.
Elimizle karıştırarak mayayı eritelim. 5 dakika bekletip, Un hariç diğer malzemeleri tuz, yumurtanın beyazını ve yağı ilave edelim.
Son olarak da unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Hamurumuzu mandalinadan biraz daha büyük bezelere ayıralım ve yarım saat kadar üzerini kapatalım ve dinlendirelim.
Bu arada iç harcımızı hazırlayabiliriz.
İç harcı için, Tereyağını eritelim.
Unu ilave edelim ve karıştırarak rengi çok hafif değişip un kokusu gelene kadar kavuralım.
Unumuzun rengine dikkat kararmayacak.
Un kıvamı topak topak değil kum gibi olmalı ki hamurlarımızın içine serpebilelim.
Bunun içinde kavururken iyi karıştırmalıyız. Hazırladığımız iç harcı soğumaya bırakalım.
Dinlenen bezeleri sırasıyla yufka boyutunda açalım üzerlerine karıştırdığımız, eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürelim.
Daha sonra bıçakla boyuna 8 parçaya keselim. Kenar kısımlardaki 3 parçayı üst üste, ortadaki 2 parçayı da üst üste koyup,
Daha sonra elimizle dört parmağımıza dolayarak saralım orta da kalan boşluk kısmına kavrulmuş undan 1 kaşık koyalım ve kapatıp üzerine elimizle bastıralım.
1 adet yufkadan 3 adet kete çıkıyor.
Bu şekilde tüm bezeleri hazırlayalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz ya da yağladığımız tepsimize ketelerimizi alalım.
Üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatalla çizikler atıp, 180 derecede ısıttığımız fırında ketelerimizi kızarıncaya kadar pişirelim.

Sonuç olarak, kete tarifi hem pratikliği hem de lezzeti ile her mutfakta yer almayı hak ediyor. Umarım bu tarif sayesinde siz de kete yapımını kolayca öğrenir ve sevdiklerinizle bu geleneksel lezzeti paylaşırsınız. Unutmayın, her bir dilim kete, sizi Türk mutfağının derinliklerine götürecek bir macera!