Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, göz alıcı ve damak çatlatan bir tatlı arıyorsanız, Ağlayan Pasta tam size göre. Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle mest edici.

Ağlayan Pasta, adı kadar hikayesi ve lezzetiyle de dikkat çekici bir tatlı. Çikolatanın bolca kullanıldığı bu tarif, tatlı severlerin favorisi olmaya aday.

Çikolatanın en tatlı haliyle buluştuğu Ağlayan Pasta tarifi ile tatlı sofralarınıza eşsiz bir tat katın. Bu tarif, çikolata ve şanti severler için bir hayal gibi.

AĞLAYAN PASTA TARİFİ

Malzemeler

Keki için:

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı süt
1 paket kakao (3 yemek kaşığı)
1, 5 su bardağı un (elenmiş)
1 paket Kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
2 su bardağı süt

Sosu İçin;

1 paket çikolata sosu
2,5 su bardağı süt

Üzeri için;

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Yapılışı

İlk olarak karıştırma kabında yumurta ve şeker iyice çırpılır.
Kalan hamur malzemeleri ilave edilerek kek hamuru hazırlanır.
Yaklaşık 28×28 boyutunda kare borcamda ya da yuvarlak borcam da kullanabilirsiniz.
Yağlanmış fırın kabına hamur dökülerek 170 C fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir.
İlk sıcağı çıkan kek kürdan ile delinir, 2 su bardağı süt üzerine gezdirilir.
Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz krem şanti sürülür. Üzeri daha akışkan olsun isterseniz 2 paket kullanabilirsiniz.
Çikolata sosu hazırlanır ve son olarak soğuyan bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır. Çikolata sosunun da mutlaka soğumuş olması gereklidir.
Bir kaç saat dinlendirdikten sonra dilimlenip, dilediğiniz gibi süslenerek servis yapılır. 

Ağlayan Pasta tarifimizle, tatlıya dair tüm beklentilerinizi karşılayacak bir lezzete imza attınız. Bu özel tarif, özel günlerinizde veya tatlı ihtiyacınız olduğunda size eşlik edecek. Şimdi bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşma zamanı. Unutmayın, her lokmada ayrı bir mutluluk saklı. Afiyet olsun!