Sodalı poğaça tarifi, kabarık ve uzun süre taze kalan poğaçalar yapmanızı sağlar. Hem ekonomik hem de pratik olan bu tarif, kahvaltıların vazgeçilmezi olacak.

Sodalı poğaça, lezzeti ve kabarık dokusuyla herkesin favorisi. Bu kolay tarif ile kahvaltılarınız ve çay saatleriniz daha da lezzetli hale gelecek.

Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz sodalı poğaça tarifi ile mis gibi kokan poğaçalar yapabilirsiniz. Uzun süre bayatlamayan bu tarif, her zaman taze lezzetler sunuyor.

MALZEMELER

1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda (maden suyu) (oda sıcaklığında)
1 su bardağı ılık süt
3 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta beyazı
6 - 6,5 su bardağı un

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı susam

TARİF

Kuru maya ve toz şekeri derince bir kaba alın ve üstüne ılık sütü döküp, parmağınızla maya eriyene dek karıştırın.
Üstüne maden suyunu, sıvı yağı ve yumurta beyazını ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyerek ve bu esnada tuzunu da ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Üstünü streç filmle kaplayın ve ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalama süresinin sonunda yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisi alın ve hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayıp dizin.
Üstlerine yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımı sürün ve susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek 25 dakika kadar pişirin. Ilık ya da oda ısısında servis edin.

Sodalı poğaça tarifi, kahvaltı ve çay saatleriniz için mükemmel bir seçenek sunuyor. Hem kolay hem de lezzetli olan bu tarif, poğaçaların uzun süre taze ve kabarık kalmasını sağlıyor. Pratik yapımı ve harika sonucu ile bu tarif, herkesin beğenisini toplayacak. Şimdi bu kolay tarifi deneyin ve kahvaltılarınızı lezzetli poğaçalarla zenginleştirin!