Balın ve kremanın muhteşem uyumuyla hazırlanan Medovik Pasta, sofralarınıza tatlı bir esinti getirecek. Rus mutfağının bu geleneksel lezzetini keşfedin ve ailenizi şaşırtın.

Bu çorbayı deneyen bir daha bırakamıyor! Soğuk kış günlerinde ilaç gibi gelecek Yalancı Paça Çorbası tarifi Bu çorbayı deneyen bir daha bırakamıyor! Soğuk kış günlerinde ilaç gibi gelecek Yalancı Paça Çorbası tarifi

Eğer mutfakta yeni lezzetler denemeyi seviyorsanız, Medovik Pasta tam size göre. Bol balı ve hafif dokusuyla bu pasta, tatlıya dair bildiğiniz her şeyi değiştirecek.

Kat kat görüntüsü ve enfes tadıyla Medovik Pasta, tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday. Rus mutfağının bu özel lezzetini evinizde denemek için gereken her şey burada.

MALZEMELER

Bisküvisi için;

3 yumurta,
100 g tereyağ,
4 su bardağı un,
2 yemek kaşığı şeker,
3 yemek kaşığı bal,
1,5 çay kaşığı karbonat.

Kreması için;

300 ml krema,
200 g süzme yoğurt,
3/4 su bardağı şeker,
1 yemek kaşığı bal.

Kaplamak için;

1 su bardağı ceviz,
Bisküvi kenarları.

TARİF

Bisküvi için tereyağını eritip ılıtın,
Bal ve karbonatı küçük bir tavaya koyup ocağa alın,
Köpürene kadar karıştırarak pişirin,
Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın,
İçine erimiş tereyağ ve bal+karbonat karışımını ekleyerek çırpmaya devam edin,
Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın,
Un tamamen bittikten sonra hamuru 6 eşit parçaya bölün,
Hamur toplarından birini alıp unladığınız tezgahta 24 cm'lik bir tencere kapağından biraz daha geniş olacak şekilde açın,
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 4 dk. pişirin,
Fırından çıkarıp kenara alın,
Diğer hamur toplarını da aynı şekilde açıp sırayla pişirin ve soğumaya bırakın,
Bu sırada kreması için kremayı koyulaşana kadar çırpın,
Şekeri ekleyip katılaşana kadar çırpın,
Ayrı bir kapta çırpılmış krema, yoğurt ve balı karıştırın,
Bisküvileriniz soğuduktan sonra tencere kapağını kalıp olarak kullanarak aynı ölçüde kesin,
Bisküvilerden birini servis tabağına alın,
Üzerine krema sürün,
Bir kat bisküvi bir kat krema şeklinde dizin,
En son kalan kremayı üzerine ve yanlarına sürüp dolaba kaldırın,
Bisküvilerin artan kenarlarını ve cevizleri mutfak robotunda çekin,
Pastayı dolaptan çıkarıp kenarlarını ve üstünü kaplayın.

Medovik Pasta, Rus mutfağının tatlı dünyasına eşsiz bir katkı sağlıyor. Bol balı, hafif kremai ve kat kat dokusuyla, herkesin beğenisini kazanan bu tatlıyı evinizde deneyerek tatlı anlarınıza yeni bir lezzet katabilirsiniz. Tarifi adım adım takip ederek, bu eşsiz lezzeti kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!