Bir Rus klasiği olan Medovik Pasta, enfes lezzetiyle herkesi büyüleyecek! Bol bal ve krema ile zenginleştirilmiş bu pasta, tatlı düşkünlerini mest edecek.

Medovik Pasta, Rusya'nın geleneksel tatlısı olarak sofralarınıza şıklık katıyor. Bu eşsiz tarif, tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olacak ve herkes tarafından sevilerek tüketilecek.

Lezzetli ve hafif bir tatlı arayışında olanlar için Medovik Pasta ideal! Kat kat nezaket ve bol balın mükemmel uyumuyla, bu tarif çay saatlerinizin olmazsa olmazı olacak.

MALZEMELER

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

Bisküvisi için;

3 yumurta,
100 g tereyağ,
4 su bardağı un,
2 yemek kaşığı şeker,
3 yemek kaşığı bal,
1,5 çay kaşığı karbonat.

Kreması için;

300 ml krema,
200 g süzme yoğurt,
3/4 su bardağı şeker,
1 yemek kaşığı bal.

Kaplamak için;

1 su bardağı ceviz,
Bisküvi kenarları.

TARİF

Bisküvi için tereyağını eritip ılıtın,
Bal ve karbonatı küçük bir tavaya koyup ocağa alın,
Köpürene kadar karıştırarak pişirin,
Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın,
İçine erimiş tereyağ ve bal+karbonat karışımını ekleyerek çırpmaya devam edin,
Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın,
Un tamamen bittikten sonra hamuru 6 eşit parçaya bölün,
Hamur toplarından birini alıp unladığınız tezgahta 24 cm'lik bir tencere kapağından biraz daha geniş olacak şekilde açın,
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 4 dk. pişirin,
Fırından çıkarıp kenara alın,
Diğer hamur toplarını da aynı şekilde açıp sırayla pişirin ve soğumaya bırakın,
Bu sırada kreması için kremayı koyulaşana kadar çırpın,
Şekeri ekleyip katılaşana kadar çırpın,
Ayrı bir kapta çırpılmış krema, yoğurt ve balı karıştırın,
Bisküvileriniz soğuduktan sonra tencere kapağını kalıp olarak kullanarak aynı ölçüde kesin,
Bisküvilerden birini servis tabağına alın,
Üzerine krema sürün,
Bir kat bisküvi bir kat krema şeklinde dizin,
En son kalan kremayı üzerine ve yanlarına sürüp dolaba kaldırın,
Bisküvilerin artan kenarlarını ve cevizleri mutfak robotunda çekin,
Pastayı dolaptan çıkarıp kenarlarını ve üstünü kaplayın.

Medovik Pasta, Rus mutfağının eşsiz bir tatlısı olarak, tatlı repertuarınıza benzersiz bir lezzet katacak. Bu tarif ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz Medovik, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Her katında balın ve kremanın lezzetini hissedeceğiniz bu pasta, özel günlerinizin ve çay saatlerinizin yıldızı olmaya aday. Şimdi mutfakta bu harika tarifi denemenin zamanı. Afiyet olsun!