Dereotlu poğaça, özellikle mayasız tarifi ile hızlıca hazırlayabileceğiniz enfes bir lezzet. Bu basit adımlarla, pastane kalitesinde poğaçalar yapabilirsiniz.

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan dereotlu poğaça, mayasız tarifiyle çok daha pratik. Bu tarif ile evinizde kolayca ve hızlıca muhteşem poğaçalar yapabilirsiniz.

Mayasız dereotlu poğaça tarifi, yoğun lezzeti ve pratik yapılışı ile herkesin beğenisini toplayacak. Malzemeleri karıştırın, fırına verin ve kısa sürede harikalar yaratın.

Malzemeler

3 buçuk su bardağı un
125 gr. margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı elma sirkesi
5 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 kabartma tozu
Yarım demek dereotu
Beyaz peynir

Yapılışı

Oda sıcaklığında margarini bir kaba alın. Yumurtanın sarısını bir kaseye alıp akını margarine ekleyin. Sıvıyağ, yoğurt, sirke, tuz ve şekeri de ekleyip karıştırın.

Dereotunu ince ince doğrayın. Kaptaki malzemelere ekleyin. Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyin. Hamur ele yapışmıyorsa oldu demektir.

Hamurdan cevizden büyük bezeler koparıp elinizde hafifçe açın. Ortasına beyaz peynir koyup kapatın ve ters çevirin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Kaseye ağırdığınız yumurta sarısını üzerine sürdükten sonra dilerseniz üzerini susamla süsleyin. Üzerleri kızara kadar 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Mayasız dereotlu poğaça tarifi ile çay saatleriniz artık daha keyifli geçecek. Bu kolay ve pratik tarif sayesinde, herkesin beğenisini kazanacak enfes poğaçalar yapabilirsiniz. Deneyin ve bu klasik lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!