Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu cheesecake, taze meyveler ve zengin krema ile tatlandırılmıştır. Her bir lokmasıyla, tatlıya olan aşkınızı yeniden keşfedeceksiniz.

Cheesecake yapmanın tüm inceliklerini bu tarifte bulabilirsiniz. Adım adım yapılışı ve püf noktaları ile mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli hale getirecek.

Meyve ve vanilyanın eşsiz uyumuyla hazırlanan bu cheesecake, tatlı menünüzün yıldızı olmaya aday. Her dilimiyle, tatlıda aradığınız lezzet ve kıvamı bulacaksınız.

Malzemeler

Tabanı İçin:

200 gram burçak bisküvi
100 gram tereyağı (eritilmiş)

Peynir Dolgusu İçin:

600 gram krem peynir
200 gram toz şeker
3 adet büyük yumurta
200 ml krema
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı vanilya özütü
1 limon kabuğu rendesi

Üzeri İçin:

200 gram taze meyve (çilek, böğürtlen, yaban mersini vb.)
50 gram toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı mısır nişastası (1 yemek kaşığı su ile karıştırılmış)

Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi

Tarifi

Bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin.
Eritilmiş tereyağını ekleyerek iyice karıştırın.
Karışımı kelepçeli kek kalıbının tabanına eşit şekilde yayarak bastırın ve buzdolabında 15 dakika dinlendirin.

Krem peyniri ve toz şekeri büyük bir kapta mikserle çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Krema, un, vanilya özütü ve limon kabuğu rendesini ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
Karışımı, buzdolabında dinlenen bisküvi tabanının üzerine dökün ve yüzeyini düzeltin.

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 60-70 dakika pişirin. Ortası hafif sallanıyorsa pişmiş demektir.
Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletin, ardından buzdolabında en az 4 saat (tercihen bir gece) dinlendirin.

Meyveleri, toz şekeri ve limon suyunu küçük bir tencereye alın.
Orta ateşte şeker eriyene ve meyveler yumuşayana kadar pişirin.
Mısır nişastalı su karışımını ekleyerek kıvam alana kadar karıştırın.
Sosu soğutun ve dinlenmiş cheesecake'in üzerine dökün.

Sunum ve Servis

Cheesecake'i dilimleyerek servis edin. Üzerine taze meyve ve nane yaprakları ile süsleme yapabilirsiniz. Bu eşsiz lezzetle misafirlerinizi büyüleyecek ve Google'da trend olan bu tarif ile mutfağınızda harikalar yaratacaksınız.