Karadeniz’in meşhur yemeği Akçaabat köfteyi evde yapmaya ne dersiniz? İşte adım adım Akçaabat köfte tarifi...

MasterChef kim elendi? İşte bu hafta yarışmaya veda eden isim MasterChef kim elendi? İşte bu hafta yarışmaya veda eden isim

Akçaabat köfte, dana döş kıyma ve özel baharatlarla hazırlanan enfes bir yemektir. Bu tarifle herkesi mest edeceksiniz.

Karadeniz’in geleneksel lezzetleri arasında yer alan Akçaabat köfte, sofralarınıza neşe ve tat katacak. Bu basit tarif ile köftenin püf noktalarını keşfedin.

MALZEMELER

500 gram dana kıyma
1 su bardağı Trabzon ekmeği kırıntısı
100 gram yağlı kuzu boşluk eti
2 adet yeşil sivri biber
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet domates
1 çay kaşığı karabiber

TARİF

Trabzon ekmeği içini rondodan geçirin ve bir gece iyice kuruması için, bir tepsiye yayın ve üzerine tülbent örterek bekletin. İki kıymayı birlikte çektirebilirseniz daha kolay harmanlanır. Çektiremezseniz iki kıymayı ekmek içi ile beraber 5 dakika yoğurun. Sonrasında tuz, sarımsak ve karabiberi ekleyin. Rulo haline getirin ve buzdolabında bu haliyle 30 dk dinlendirin. Bıçak ile porsiyonlayın ve avuç içinizle bastırın. İyice ısınmış, hafif yağlanmış döküm tavada önlü arkalı kızartın. Domates ve biberleri de tavaya dizin. Hafifçe közleyin.

Akçaabat köfte tarifi ile Trabzon’un meşhur lezzetini kendi mutfağınıza taşıyın. Bu tarif sayesinde, hem lezzetli hem de pratik bir şekilde köfte yapabilirsiniz. Közlenmiş sebzeler ve sumaklı soğanla servis ederek bu eşsiz lezzeti tamamlayın. Afiyet olsun!