Yufka böreği yapmak hiç bu kadar kolay ve hızlı olmamıştı! Misafirlerinizi şaşırtacak ve onların "Bu börek nasıl bu kadar çıtır?" sorularına maruz kalacaksınız.

Mutfakta geçirdiğiniz vakti minimuma indirecek bu yufka böreği tarifiyle, lezzetli atıştırmalıklar hazırlamak artık çok kolay. İşte adım adım çıtır çıtır börek yapımı!

Çıtır çıtır ve lezzetli bir yufka böreği yapmanın püf noktalarını öğrenmeye hazır mısınız? Bu pratik tarifle, mutfakta harikalar yaratmaya sadece birkaç dakika uzaksınız.

MALZEMELER

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

2 adet hazır yufka
200 gram beyaz peynir
3-4 dal maydanoz(kıyılmış)
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Kızartmak için:

500 ml. ayçiçek yağı(2,5 su bardağı)

TARİF

Yufkaların uçlarını suyla yapıştırmanız yağda açılmamaları için önemlidir.
Böreklerin yağ çekmemesi için yağın düşük sıcaklıkta olmaması gerekli.
Bir kaseye peynir ve maydanozu alın. Karabiberi, tuzu da ekleyin ve güzelce karıştırın.
İki yufkayı üst üste koyun ve 3-4 parmak genişliğinde kesin.
Şeritlerden birinin ucuna peynirli karışımdan koyun ve üçgen şeklinde katlayın.
Bir sağa bir sola olacak şekilde üçgen görünümünde katlayın.
Uçlarının yapışması için biraz suyla yapıştırabilirsiniz.
Yağı tavaya alın ve ısıtın. Börekleri yağa bırakın.
Altın sarısı renk alana kadar çevirerek pişirin.

Bu çıtır çıtır yufka böreği tarifiyle, mutfakta geçireceğiniz zamanı azaltırken, lezzetten ödün vermeyeceksiniz. 5 dakikada hazırlayıp kızarttığınız bu börekler, hem göze hem damağa hitap ediyor. Misafirleriniz ve aileniz bu lezzeti unutamayacak. Deneyin ve farkı görün! Afiyet olsun!