Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine değişikliği sinyali vermesiyle birlikte, siyasi kulislerde dikkat çeken isimler arasında Berat Albayrak yeniden öne çıkıyor. Peki, Berat Albayrak hangi bakanlık için adı geçiyor? Berat Albayrak yeniden bakan mı olacak? İşte bu merak edilen soruların yanıtları...

Berat Albayrak Hangi Bakanlık İçin Adı Geçiyor?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine revizyonuna dair yaptığı açıklamalar sonrasında, Başkent kulislerinde dikkat çekici bir iddia gündeme geldi. Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, yeniden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na atanabileceği konuşuluyor. Bu sürpriz iddia, Albayrak'ın tekrar kabinede görev alıp almayacağı sorusunu da beraberinde getirdi.

Yeniden Refah Partisi'nden Vali Ali Çalgan’a hayırlı olsun ziyareti Yeniden Refah Partisi'nden Vali Ali Çalgan’a hayırlı olsun ziyareti

Kabine Değişikliği ve Albayrak'ın Dönüş İhtimali
Erdoğan, Arnavutluk dönüşü yaptığı açıklamada, hem kabinede hem de parti yönetiminde bazı değişikliklerin olabileceğine işaret etti. Bu değişikliklerin hangi bakanlıkları kapsayacağına dair net bir bilgi olmasa da, Berat Albayrak'ın yeniden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı koltuğuna oturabileceği yönündeki söylentiler siyasi kulislerde hızla yayıldı.

Berat Albayrak Kimdir?
Berat Albayrak, 1978 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu olan Albayrak, yüksek lisansını New York Pace Üniversitesi'nde tamamladı. Bankacılık ve finans alanında “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı” başlıklı tezi ile doktora derecesi aldı.

Kariyerine 1996 yılında başlayan Albayrak, özel sektörde yöneticilik yaptıktan sonra 2013 yılında aktif siyasete atıldı. 64. ve 65. Hükümetlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yaptı. Bakanlığı döneminde, Türkiye'nin enerji politikasına yönelik önemli projelere öncülük etti. Ayrıca Milli Enerji ve Maden Strateji Belgesi gibi uzun vadeli planlar da bu dönemde hayata geçirildi.

2018'de Türkiye'nin ilk Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Albayrak, bu görevini 2020 yılına kadar sürdürdü. Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Esra Erdoğan ile evli olup, üç çocuk babasıdır.