Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaretlerin ardından Türkiye’ye dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabinede değişiklik olabileceğinin sinyalini verirken, hangi bakanların değişeceği merak konusu oldu. İşte kabine değişikliğiyle ilgili detaylar…

Kabinede Hangi Bakanlar Değişecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada parti programlarının sürekli olarak değişime açık olduğunu belirtti. Erdoğan, idari mekanizmalarda, parti içindeki Genel Başkan Yardımcıları ve kabine üyeleriyle ilgili değerlendirmeler yapılacağını ve bazı değişikliklerin olabileceğini ifade etti. Bu sözler üzerine, hangi bakanların görevden alınacağı ve yeni isimlerin kimler olacağı Başkent kulislerinde konuşulmaya başlandı.

Çorum’da MHP’ye yoğun ilgi! Yeni üye kayıtları neden patladı? Çorum’da MHP’ye yoğun ilgi! Yeni üye kayıtları neden patladı?

Son dönemlerde özellikle eleştirilerin hedefi haline gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın görevden alınacağı iddiaları öne çıkıyor. Kulislerde Yumaklı’nın yerine eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin getirileceği konuşuluyor. Kabinedeki olası değişikliklerin gündeme gelmesiyle birlikte tüm gözler, Erdoğan’ın yapacağı resmi açıklamalara çevrildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine değişikliğiyle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: "Bizim parti programı zaten sürekli olarak hep değişime tabidir. Ama bunun yanında da tabii idari mekanizmalarda, partimiz içerisinde bazı değişiklikler olabilir. Genel Başkan Yardımcılarında aynı şekilde değişiklikler olabilir. Kabinemizde biliyorsunuz iki arkadaşımız değişime tabi oldu. Şimdi bu yeni süreçte de hem Genel Başkan Yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi aynı şekilde kabinede de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir."

Kasım Gülpınar İddiası

Kabine değişikliği iddiaları arasında dikkat çeken bir diğer isim ise, kısa süre önce Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden Kasım Gülpınar. Kulislerde, Gülpınar'ın AK Parti ile masaya oturduğu ve Yeniden Refah Partisi’nden istifa etmesinin ardından Tarım Bakanı atanacağı yönünde kendisine danışılmasını istediği öne sürülüyor. Bu iddiaların doğruluğu ise henüz netleşmiş değil.

Kabinede hangi isimlerin değişeceği netleşmese de, Erdoğan’ın açıklamaları sonrası bu konu uzun süre Türkiye’nin gündemini meşgul edecek gibi görünüyor.