Son yapılan seçim anketi sonuçları, Türkiye siyasi arenasında büyük yankı uyandırdı. ASAL Araştırma tarafından 22-29 Eylül tarihleri arasında 26 ilde gerçekleştirilen anket, "Bu pazar milletvekili genel seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna yanıt aradı. Ankette, yüzde 33,1 oy oranıyla CHP'nin önde olduğu, AK Parti'nin ise yüzde 30,7 ile ikinci sırada yer aldığı görüldü. Bu sonuçlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti teşkilatlarını harekete geçirebileceği yorumlarına neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Zamanında yapılacak" diyerek erken seçim çağrılarını reddetmesine rağmen, muhalefetin erken seçim talepleri ve kamuoyunun nabzını tutan anketler gündemdeki yerini koruyor. ASAL Araştırma'nın 22-29 Eylül tarihleri arasında 26 ilde gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre, CHP yüzde 33,1 oy oranıyla birinci parti olarak öne çıkarken, AK Parti'nin oy oranı yüzde 30,7 seviyesinde kaldı.

Anket Sonuçları Detaylı Dağılım:

Çorum EMEP’ten 10 Ekim katliamı anısına kararlılık mesajı Çorum EMEP’ten 10 Ekim katliamı anısına kararlılık mesajı

CHP: %33,1
AK Parti: %30,7
MHP: %9,6
HDP: %9,3
YRP (Yeniden Refah Partisi): %4,4
İYİ Parti: %3,9
Zafer Partisi: %3,5
TİP (Türkiye İşçi Partisi): %1,5
Diğer: %4,0

Anket sonuçlarına göre, MHP'nin yüzde 9,6 oy oranı ile üçüncü sırada yer aldığı, HDP'nin ise yüzde 9,3 oy aldığı görüldü. Yeniden Refah Partisi (YRP), İYİ Parti ve Zafer Partisi'nin oy oranları ise sırasıyla %4,4, %3,9 ve %3,5 olarak kaydedildi.