Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum İl Genel Meclisi Üyesi Veli Uysal, köylerde kullanılmayan elektrik ve telefon direklerinin tehlike arz ettiğini belirterek, hemen hemen tüm köylerde yaşanan bu sorunla ilgili muhtarların acil destek beklediğini söyledi.

Veli Uysal, Ekim dönemi İl Genel Meclisi toplantılarında köylerde devrilen, sökülen veya yağmurun-rüzgarın etkisiyle yerinden çıkan elektrik ve telefon direklerinin tehlike saçtığını gündeme getirerek, bu durumla ilgili acilen tedbir alınmasını istemişti.

İl Genel Meclis Üyeleri Veli Uysal ve Ömer Boyraz, Çorum Merkez Çalıca Köyü’nde incelemeler yapıp sorunu bizzat yerinde tespit etti. Çalıca Köyü Muhtarı Murat Eker ve vatandaşlarla sohbet eden Uysal ve Boyraz, direklerle ilgili problemin birçok köyde yaşandığına dikkati çekti.

SÖKSELER SUÇ OLUYOR, SÖKMESELER TEHLİKE…

Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP İl Genel Meclis Üyesi Veli Uysal, şu ifadelere yer verdi:

Çorum ve Güney Kore arasında dostluk köprüsü! Başkan Aşgın Seul'de Çorum ve Güney Kore arasında dostluk köprüsü! Başkan Aşgın Seul'de

“Bu ayki meclis toplantımızda, köylerde kullanılmayan ve tehlike arz eden telefon-elektrik direklerinin yarattığı sorunları gündeme getirmiştik. Çalıca Köyü muhtarımız Murat Eker ile birlikte bu durumu yerinde inceledik. Muhtarımız direği sökmesi durumunda yetkili kurumlar tarafından ceza alması, sökmediği takdirde ise Çalıca-Sarıkaya-Akpınar köyleri grup yolunda insanlara zarar gelmesi gibi bir ikilemde olduğunu dile getirdi.

Bu sorunun sadece Çalıca Köyü ile sınırlı olmadığı, tüm köylerimizde benzer tehlikelerin mevcut olduğu, muhtarlarımızın bu sorun hakkında yetkili kurumlardan acil yardım beklediğini belirtmek isteriz.

Ayrıca Çalıca Köyü Muhtarımız Murat Eker’e, Şeyhmustafa Köyü Muhtarımız Vehbi Metin’e ve köylülerimize gösterdikleri ilgi için teşekkür ederiz.”