Malatya Un Kurabiyesi, misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir lezzet. Bu tarif, ani gelen misafirlerinize karşı hem pratik hem de şık bir çözüm sunuyor. Kayısı çekirdeği veya fındıkla lezzeti artırılan bu kurabiye, sofralarınıza tat katacak.

Telefon çalıyor ve beklenmedik misafirler yolda. Peki, ne ikram edeceksiniz? İşte bu durumlar için Malatya'dan gelen hızlı ve lezzetli bir çözüm: Un Kurabiyesi. Hem kolay hem de lezzetli bu tarif, herkesi memnun edecek.

Bazen misafirler haber vermeden kapınızı çalabilir. İşte böyle durumlar için Malatya'nın geleneksel lezzeti Un Kurabiyesi tarifimiz imdadınıza yetişiyor. Sadece 20 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tarif ile misafirlerinizi şaşırtın.

Ölçüler:

1 ölçü margarin (içerisindeki su oranı çok düşük olduğundan bu yağ tercih edilir)

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

1-1,5 ölçü pudra şekeri (tat ayarı arzuya göre değişir)

2 ölçü un (tam ölçü un yarı yarıya paket un ve yerli un denilen değirmen unu ile karıştırılır)

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 avuç kayısı çekirdeği içi veya fındık içi

Yapılışı:

Genişçe bir tencerede veya leğende yağı eritin. Hafifçe donmasını bekleyin. Soğuyunca el ile aynı yöne çırparak yağ ağartın. Ağartma işlemi; elle leğenin dibinde daireler çizmek suretiyle yapılmalıdır. Yaklaşık 250 kere el döndürüldüğünde yağ ağarmış olur. Ağarmış yağa, pudra şekeri ve sıvı yağ karıştırarak elenmiş un ilave edip yoğurun. Yumuşak bir hamur hazırlayın. Bu hamuru yumurtadan biraz daha büyük parçalara ayırın. Yuvarlayın, hafif bastırarak yağlanmış tepsiye aralıklı dizin. İsterseniz üzerine kalıpla şekil de verebilirsiniz. Kayısı çekirdeği içi veya fındık içini, her kurabiyenin tepesine 1’er tane yarıya kadar bastırmak suretiyle yerleştirin.

Bu kurabiyenin hamurunu hazırlamak kadar pişirmek de dikkat ister. Tepsiyi, soğuk veya soğuğa yakın bir ısıda, ılık fırına koyup 200-250 derecede açık pembe renkte pişirin. Sıcak iken tepsiden çıkarılmaz, soğumasını bekleyin. Bu kurabiyenin saklama süresi çok uzundur. Tazeliğini 1 ay korur.

Malatya Un Kurabiyesi, beklenmedik misafirler için ideal, hızlı ve lezzetli bir ikram seçeneği sunuyor. Bu tarif ile, sadece 20 dakikada, kayısı çekirdeği veya fındıkla zenginleştirilmiş, otantik bir lezzet ortaya çıkarabilirsiniz. Hem pratik hem de uzun süre tazeliğini koruyan bu kurabiyeler, misafirleriniz tarafından çok beğenilecek. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın.