Mis gibi peynirli poğaça kokusu evinizi saracak! Mayasız ve kolay bu tarif ile poğaçalarınızı hızlıca hazırlayıp, çayın yanında keyifle tüketebilirsiniz.

Mayayla uğraşmadan, hızlıca hazırlanan leziz bir poğaça yapmaya ne dersiniz? İşte, mayasız ve peynir dolgulu, ağızda dağılan poğaça tarifimiz.

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Ev yapımı poğaçanın lezzeti bir başka güzel! Margarin, yoğurt ve peynirin muhteşem uyumu ile mayasız bu poğaça tarifi, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Mayasız Peynirli Poğaça Tarifi

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, maya kullanmadan yapılan peynirli poğaçanın tarifini arıyorsanız doğru yerdesiniz! Bu tarif, lezzetli ve pratik bir atıştırmalık arayanlar için ideal. Üstelik hazırlaması için ihtiyacınız olan malzemeler büyük ihtimalle mutfakta zaten mevcut. İşte adım adım mayasız peynirli poğaça tarifi:

Malzemeler

250 gram margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
5,5 - 6 bardak un (kontrollü olarak ekleyin)

Yapılışı

Un hariç, tüm hamur malzemelerini geniş bir yoğurma kabına alın. Kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yoğurun ve ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı yuvarlayıp, elinizle hafifçe bastırarak açın. Ortasına peynir koyup, kenarlarını birleştirerek kapatın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Önceden ayırdığınız yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün. İsteğe bağlı olarak poğaçaların ortasına hafif bir çizik atıp, susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, poğaçalar altın rengini alana kadar pişirin. Pişen poğaçaları fırından çıkarın ve servise hazırlayın.

Bu basit ve lezzetli mayasız peynirli poğaça tarifi, herhangi bir özel beceri gerektirmeden mükemmel sonuçlar veriyor. Kahvaltılarınızda, çay saatlerinizde ya da acıktığınız her an rahatlıkla tüketebileceğiniz bu poğaçalar, herkes tarafından sevilecek.

Peynirli ve mayasız poğaça tarifimiz, mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli hale getirecek. Bu kolay ve lezzetli tarif ile hem zamandan tasarruf edin hem de sevdiklerinizi mutlu edin. Deneyin ve farkı hissedin!