MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı

Kahvaltının vazgeçilmezi yumurtalı ekmek nasıl yapılır? İşte anne usulü lezzetli ve pratik bir tarif. Yumurtalı ekmek yapmanın püf noktaları haberimizde.

Çocukların bayılacağı, yetişkinlerin de vazgeçemeyeceği yumurtalı ekmek tarifi ile kahvaltılar şenleniyor! Kolay ve lezzetli tarif

Bayat ekmeklerinizi değerlendirmenin en kolay yolu yumurtalı ekmek yapmaktır. İşte size kahvaltıda yumurtalı ekmek yapmanın basit ve hızlı bir tarifi. Bu tarifi deneyin ve farkı görün.
 

MALZEMELER

1 adet bayat ekmek

2 adet yumurta

1/2 su bardağı süt

1 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için 5 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPIMI

Yumurtalarınızı derin bir kaseye kırın ve tuzu ekleyerek çırpma teliyle iyice çırpın. Ardından sütü ilave ederek çırpmaya devam edin. İyice çırptıktan sonra yavaş yavaş unu da ekleyerek son bir kez tekrar çırpın.

Çırpma işleminin ardından bayat ekmeklerinizi dilimleyin ve dilimlediğiniz ekmeklerin iki yüzünü de iyice yumurta karışımına bulayın.

Önceden ısıttığınız tavaya yağınızı ekleyerek kızdırın. Yağ kızdıktan sonra yumurtaya buladığınız ekmeklerin iki yönünü de kızartın.

Kızaran ekmeklerinizi servis tabağına alarak kahvaltı masanızda baş köşeye koyabilirsiniz. Ancak unutmayın yağı tarifte verilen ölçüdeki gibi kullanmanız gerekiyor. Aksi takdirde ekmekleriniz tüm yağı çeker ve lezzetini kaybeder. Şimdiden afiyet olsun...