Bayat ekmeklerinize yeni bir hayat vermek ister misiniz? Ünlü şef Songül Kaya’nın Çemenli Tirit tarifi tam size göre. Bu pratik ve leziz tarifi hemen öğrenin!
 

Malzemeler:

2 çorba kaşığı kıyma
4 dilim doğranmış pastırma (isteğe bağlı)
1 çorba kaşığı çemen
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 çorba kaşığı biber salçası (Eğer yoksa sadece domates salçası kullanılabilir)
3 yumurta (Yumurtalar çırpılmamalı; çatal ile dağıtılmalı)
1'er çay kaşığı tuz, pul biber, kimyon ve karabiber
Su
Bayat ev ekmeği (küçük doğranmış ve kurutulmuş)

Yapılışı:

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

Kıymayı kızdırılmış bir tavada soteleyin.
Pastırmayı ekleyip biraz daha soteleyin.
Çemeni, domates salçasını ve biber salçasını ekleyip iyice karıştırın.
Baharatları da ekleyin ve suyu da ekleyerek sosun kıvamını ayarlayın.
Yumurtaları çatal ile dağıtarak ekleyin ve alttan yukarı karıştırarak pişirin.
Bayat ev ekmeğini tavanın üzerine ekleyin ve sosla iyice karıştırın.
Sıcak servis yapın.