Bayat ekmekleri en lezzetli şekilde değerlendirmek için yumurtalı ekmek tarifi birebir. Yumurta, süt ve ekmeğin mükemmel uyumunu bu tarifte keşfedeceksiniz. Kahvaltı sofralarınıza farklı bir lezzet katmak için hemen deneyin.

Kahvaltılarınızda pratik ve doyurucu bir seçenek arıyorsanız, yumurtalı ekmek tarifi tam size göre. Bayat ekmekleri değerlendirmek ve lezzetli bir sonuç elde etmek için bu tarifi mutlaka deneyin.

Yumurtalı ekmek tarifi ile bayat ekmeklerinizi nefis bir kahvaltıya dönüştürebilirsiniz. Süt ve yumurta ile hazırlanan bu tarif, hem pratik hem de oldukça lezzetli. İşte adım adım yapılışı!

Yumurtalı Ekmek Tarifi

Malzemeler:

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

1 adet bayat ekmek
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt (60 ml)
1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Yapılışı:

Öncelikle ekmeğimizi ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde çok parçalamadan dilimleyelim.
Ardından geniş bir tabağa yumurtaları, sütü ve tuzu da alarak çırpalım.
Yumurtalarımızı güzelce çırptıktan sonra dilimlediğimiz ekmekleri hazırladığımız sosa batıralım. Ön ve arka yüzünü çok bekletmeden hızlıca yumurtaya bulayalım.
Tavaya sıvı yağı alalım ve kızdıralım.
Yağ kızdıktan sonra sosa buladığımız ekmeklerimizi tavaya yerleştirelim ve orta ateşte kontrollü bir şekilde pişirelim.
Alt yüzü pişen ekmeklerimizi çatal yardımı ile ters çevirelim ve bu yüzünün de pişmesini sağlayalım.
İki yüzü de güzelce pişen ekmeklerimizi havlu kağıt serdiğimiz tabağa alalım. Tüm ekmekler bitinceye kadar pişirmeye devam edelim.

Yumurtalı ekmek tarifi ile bayat ekmeklerinizi lezzetli bir kahvaltıya dönüştürebilirsiniz. Pratik ve hızlı bir şekilde hazırlanan bu tarif, hem doyurucu hem de çok lezzetli. İhtiyacınız olan malzemeler ve adım adım yapılışı ile kahvaltı sofralarınıza renk katın. Afiyet olsun!