Çörek otlu kurabiye, hem lezzetli hem de sağlık dolu bir seçenek sunar. Bu basit tarifi takip ederek, evde kolayca harikalar yaratabilirsiniz.

Çörek otunun faydaları saymakla bitmez; peki ya bu lezzeti bir kurabiyede deneyimlemeye ne dersiniz? İşte size adım adım çörek otlu kurabiye yapımı!

Bu çörek otlu kurabiye tarifi, lezzetiyle olduğu kadar sağlıklı özellikleriyle de dikkat çekiyor. Her ısırıkta sağlık ve lezzet arayanlar için mükemmel bir tercih!

Çörek Otlu Kurabiye Tarifi için Malzemeler

125 gr margarin (eritilmiş ve soğutulmuş)
yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta (sarısı için, beyazı içine)
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı çörek otu
2,5-3 su bardağı un

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

üzeri için;

ayırdığınız yumurta sarısı

Mini Çörek Otlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Eritilip soğutulan margarini ve diğer bütün malzemeleri bir kaba koyun.
Güzel bir yumuşak hamur elde etmek için malzemeleri güzelce yoğurun.
Küçük parçalar koparıp yuvarlak şekil verin ve yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin.
Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün.
180 derece ayarlı fırında 25 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.

Çörek otlu kurabiye tarifimiz sayesinde, lezzetli atıştırmalıkları sağlıklı bir şekilde evinizde hazırlayabilirsiniz. Bu tarif, çay saatlerinizi renklendirecek ve sağlıklı bir alternatif sunacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!