Evinizde pastane lezzetinde poğaçalar yapmayı kim istemez? Bu pamuk gibi yumuşacık poğaça tarifi ile kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek, misafirlerinize unutulmaz bir lezzet sunacaksınız. Kolay adımlarla hazırlanan bu poğaçalar, yumuşak ve lezzetli yapısıyla herkesin favorisi olacak.

Poğaça severler için mükemmel bir tarifle karşınızdayız: Pamuk gibi yumuşacık poğaça! Bu tarif, hem pratik hem de lezzetli yapısıyla mutfakta harikalar yaratmanızı sağlayacak. Adım adım anlatımla, evde kolayca yapabileceğiniz bu poğaçalarla sevdiklerinizi mutlu edin.

Evde yumuşacık ve lezzetli poğaçalar yapmanın sırrını merak ediyor musunuz? İşte size pamuk gibi poğaça tarifi! Bu tarifle, sadece birkaç basit adımda pastane lezzetinde poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi bu nefis poğaçalarla taçlandırın.

Malzemeler

Hamuru İçin:

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (beyazı içine, sarısı dışına sürülecek)
1,5 tatlı kaşığı instant maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un (daha az ya da daha fazla kullanılabilir)

İçi İçin:

3 su bardağı kaşar peyniri (ya da beyaz peynir)

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Yapılışı

Hamurun Hazırlanması:

Geniş bir kaba ılık suyu, sıvı yağı, yumurtanın akını, mayayı, toz şekeri ve sütü alın. Maya eriyene kadar karıştırın.
Yavaş yavaş unu ve tuzu ilave edin ve kaşıkla karıştırmaya devam edin.
Un ilave ettikçe elinizle yoğurmaya başlayın ve hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin. (daha az ya da daha fazla un kullanmanız gerekebilir)
Hamur kabını unlayın ve hamuru tekrar içine yerleştirin. Streç film ile sarın. Üzerini ayrıca bir bez ile örtün ve 1 saat boyunca iyice kabarana kadar dinlendirin.

Hamurun Şekillendirilmesi:

Tezgahı unlayın. Elinizle hamurun havasını alın ve tezgahta tekrar yoğurun.
Hamura uzunlamasına şekil verin. Yumurtadan büyük parçalara bölün.
Elinizle yuvarlayarak bezeler yapın ve açın. İçine küp doğradığınız kaşar peynirleri (ya da beyaz peynir) yerleştirin ve kapatıp yuvarlayın.

Dinlendirme ve Pişirme:

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve üzerini temiz bir bezle örtüp 40 dakika dinlenmeye bırakın.
2 adet yumurta sarısını üzerilerine sürün. Çörek otu ve susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda 22 dakika boyunca pişirin.

Pamuk gibi yumuşacık poğaça tarifi ile evde harikalar yaratmak artık çok kolay. Bu tarif sayesinde, kahvaltı sofralarınızı ve çay saatlerinizi şenlendirecek poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Kolay ve pratik bu tarifle, herkesin favorisi olacak lezzetli poğaçalar yapın. Afiyet olsun!