Alman pastası tarifi, pandispanya keki ve hafif kremasıyla her zaman favoriniz olacak. Bu tarif ile adım adım nasıl mükemmel bir Alman pastası yapabileceğinizi keşfedin.

Evde Alman pastası yapımı düşündüğünüzden daha kolay. Bu rehberde, ev yapımı pandispanya ve kreması ile nasıl lezzetli bir pasta hazırlayabileceğinizi öğreneceksiniz.

Alman pastası, özel günleriniz için mükemmel bir seçim. Bu basit ve detaylı tarifle, evde lezzetli bir Alman pastası yapmanın keyfini çıkarın.

MALZEMELER

2 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
3 çay bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu

Kreması için:

500 ml süt
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

TARİF

Derin bir kapta 2 adet yumurta ile 1,5 çay bardağı şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
Daha sonra kalan malzemeleri yani süt, un, sıvı yağ, kabartma tozunu ekleyerek kekin hamurunu oluşturun.
Hamuru yağlamış olduğunuz tepsiye ya da kalıba dökün.
Keki 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın ve bu arada kremasını hazırlayın.
Krema için tereyağ ve vanilya hariç yukarıda belirtilen malzemeleri bir tencereye ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Koyulaştıktan sonra tereyağ ve vanilyasını ekleyerek karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Krema hazır olduğunda kekinizi ortadan ikiye bölün.
Keklerin arasına tüm kremayı dökün ve eşit olarak yayın.
Kekin üst kısmını kapatın ve en üstüne pudra şekeri serpin.
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.