Medovik Pasta, kat kat lezzeti ve enfes tadıyla Rus mutfağının gurur kaynağıdır. Evde hazırlamak sandığınızdan çok daha kolay. Bu basit adımlarla, herkesin beğenisini kazanacak bir tatlı yapabilirsiniz.

Rus mutfağının vazgeçilmez tatlılarından Medovik, bol balıyla ve hafif lezzetiyle tatlı düşkünlerini cezbediyor. Kat kat görüntüsü ile de göz dolduran bu pasta, evde yapımı için ideal bir tarif sunuyor.

Medovik Pasta, hem kolay hem de lezzetli bir tatlı arayışında olanlar için mükemmel bir seçenek. Rusya'nın bu geleneksel tatlısını evde denemek için ihtiyacınız olan her şey bu tarifte. Hazırladığınız Medovik'i sevdiklerinizle paylaşarak, onlara unutulmaz bir tatlı deneyimi yaşatabilirsiniz. Afiyet olsun!

MALZEMELER

Bisküvisi için;

3 yumurta,
100 g tereyağ,
4 su bardağı un,
2 yemek kaşığı şeker,
3 yemek kaşığı bal,
1,5 çay kaşığı karbonat.

Kreması için;

300 ml krema,
200 g süzme yoğurt,
3/4 su bardağı şeker,
1 yemek kaşığı bal.

Kaplamak için;

1 su bardağı ceviz,
Bisküvi kenarları.

MasterChef kim elendi? İşte bu hafta yarışmaya veda eden isim MasterChef kim elendi? İşte bu hafta yarışmaya veda eden isim

TARİF

Bisküvi için tereyağını eritip ılıtın,
Bal ve karbonatı küçük bir tavaya koyup ocağa alın,
Köpürene kadar karıştırarak pişirin,
Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın,
İçine erimiş tereyağ ve bal+karbonat karışımını ekleyerek çırpmaya devam edin,
Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın,
Un tamamen bittikten sonra hamuru 6 eşit parçaya bölün,
Hamur toplarından birini alıp unladığınız tezgahta 24 cm'lik bir tencere kapağından biraz daha geniş olacak şekilde açın,
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 4 dk. pişirin,
Fırından çıkarıp kenara alın,
Diğer hamur toplarını da aynı şekilde açıp sırayla pişirin ve soğumaya bırakın,
Bu sırada kreması için kremayı koyulaşana kadar çırpın,
Şekeri ekleyip katılaşana kadar çırpın,
Ayrı bir kapta çırpılmış krema, yoğurt ve balı karıştırın,
Bisküvileriniz soğuduktan sonra tencere kapağını kalıp olarak kullanarak aynı ölçüde kesin,
Bisküvilerden birini servis tabağına alın,
Üzerine krema sürün,
Bir kat bisküvi bir kat krema şeklinde dizin,
En son kalan kremayı üzerine ve yanlarına sürüp dolaba kaldırın,
Bisküvilerin artan kenarlarını ve cevizleri mutfak robotunda çekin,
Pastayı dolaptan çıkarıp kenarlarını ve üstünü kaplayın.