Çıtır çıtır, tereyağlı ve sadece dört malzemeyle hazırlanan bu kurabiye, tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olacak. Ağızda dağılan bu lezzeti keşfedin. İşte 4 malzemeli tereyağlı kurabiye tarifi...

Hızlı, kolay ve lezzetli bir kurabiye tarifi arıyorsanız, işte tam size göre bir öneri: 4 malzemeli tereyağlı kurabiye. Bu tarif, çay saatlerinizin yıldızı olacak. İşte detaylarıyla 4 malzemeli tereyağlı kurabiye yapımı...

Az malzemeyle büyük lezzetler yaratmak mümkün! 4 malzemeli tereyağlı kurabiye tarifi, kolay yapımı ve mükemmel lezzetiyle çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. İşte adım adım tereyağlı kurabiye yapımı...

4 Malzemeli Kurabiye Tarifi

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Malzemeler

113 gr yumuşatılmış tereyağı
30 gr pudra şekeri
96 gr çok amaçlı un
32 gr mısır nişastası

4 Malzemeli Kurabiye Tarifi

Büyük bir fırın kağıdını silikon fırın matı veya parşömen kağıdı ile kaplayın.

Büyük bir karıştırma kabında tereyağı ve şekeri ekleyin. Hafif ve kabarık olana kadar en yüksek hızda çırpın. Karıştırma sırasında birkaç kez durup kasetinizin kenarlarını sıyırmayı unutmayın.
Un ve mısır nişastasını ekleyin. Stand mikserimde en düşük hızı (karıştırma döngüsü) kullanarak, un ve mısır nişastasını tereyağı karışımına bir hamur oluşana kadar karıştırın. Çok düşük hızı olmayan bir el mikseri kullanıyorsanız, unu ve mısır nişastasını spatula kullanarak elle de karıştırabilirsiniz.
Bir hamur oluştuktan sonra, bir çorba kaşığı kurabiye kepçesi kullanarak hamuru kepçeleyin. Her hamur topunu pürüzsüz bir yuvarlak top haline gelene kadar avuçlarınız arasında yuvarlayın. Kurabiyeleri en az bir santim aralıklarla yerleştirin. Kurabiyeleri düzeltmeniz gerekmez, çünkü kurabiyeler piştiğinde yayılacaktır. Yüzeyde bir desen oluşturmak istiyorsanız, hamur topunu çok fazla düzleştirmemeye çalışarak, yüzeyde hafifçe girinti oluşturmak için bir çatalın arkasını kullanın.
Fırını 177°C'ye ısıtın. Fırınınız ön ısıtılırken, hamur toplarını buzdolabına koyun, böylece hamur çok yumuşamasın. Hamuru buzdolabına koyma konusunda notlara bakın. Fırın hazır olduğunda, kurabiyeleri buzdolabından çıkarın ve fırına koyun.
Kurabiyeleri yaklaşık 12-14 dakika veya kenarları hafifçe kahverengiye dönmeye başlayana kadar pişirin. Kurabiyeler soluk kalmalıdır. Kurabiyeleri çıkarın ve kurabiye tepsisinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kurabiyeleri çıkarın ve servis yapmadan önce pudra şekeri serpin.

Sadece 4 malzemeyle hazırlanan tereyağlı kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi şenlendirin. Kolay yapımı ve lezzetiyle herkesin favorisi olacak bu kurabiyeleri hemen denemek isteyeceksiniz. Tarifimizi deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!