Az malzeme ile maksimum lezzet! Efi badem kurabiyesi, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. İşte bu kurabiyeyi evinizde nasıl yapabileceğinizi anlatıyoruz.

Bademli ve pudralı bir kurabiye düşünün ki, hem yapımı kolay hem de lezzeti dillere destan. İşte, az malzemeyle yapabileceğiniz Efi badem kurabiyesi tarifi!

Fırından yeni çıkmış, ağızda dağılan bir kurabiye kim istemez ki? Az malzemeyle harikalar yaratabileceğiniz Efi badem kurabiyesi tarifimizle tanışın.

Az Malzemeli Efi Badem Kurabiyesi Tarifi için Malzemeler

250 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un (kavrulmuş soğumuş)
1 su bardağı çiğ badem (tuzsuz)

üzeri için;

Tek yufkadan Çıtır çıtır Tava Böreği tarifi: Hem kolay hem çok lezzetli Tek yufkadan Çıtır çıtır Tava Böreği tarifi: Hem kolay hem çok lezzetli

1 çay bardağı pudra şekeri

Az Malzemeli Efi Badem Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Unu bir tencereye alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak hafif rengi değişene kadar kavurun. Yaklaşık 8-9 dakika kavurun ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın, üzerine pudra şekeri ekleyip mikserle çırpın. Yumurtayı ekleyin ve tekrar çırpın.
Kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın. Soğuyan unu eleğe alarak ilave edin ve güzelce yoğurun. Topaklanma olabileceği için unu mutlaka eleğe alın.
Bademleri bıçak ile iri kıyıp hamura ekleyin. Hamuru güzelce yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Yağlı kağıt serili tepsiye kurabiyeleri düzgün bir şekilde dizin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 dakika veya hafif kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca pudra şekerine bulayın ve servis tabağına alın.

Efi badem kurabiyesi, az malzemeyle yapabileceğiniz ve tüm aile bireylerinin bayılacağı bir lezzet. Bu tarifi denedikten sonra, çay saatlerinizin vazgeçilmez bir parçası haline geleceğine eminiz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi