Az malzeme ile büyük lezzetler yaratmak isteyenler için kedi dili pasta, pratik ve hızlı bir seçenek sunuyor. Hem hafif hem de lezzetli bu pasta, çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak.

Kedi dili bisküvileri ve birkaç temel malzeme ile evde harikalar yaratmaya hazır mısınız? İşte, kedi dili pasta yapımının püf noktaları ve kolay tarifi!

Çay saatlerinin en lezzetli ve pratik tatlılarından biri olan kedi dili pasta, sizi mutfakta usta bir pastacı gibi hissettirecek. Bu kolay ve lezzetli tarif ile misafirlerinize unutulmaz lezzetler sunun!

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

MALZEMELER

2 su bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için kullanılacak.)
1 paket kedi dili bisküvisi.

Muhallebi için;

2 tatlı kaşığı tereyağı,
2 tatlı kaşığı mısır nişastası,
1 paket vanilya,
1 su bardağı toz şeker,
1 litre süt,
1 su bardağı un.

Kedi dili pastanın üzeri için;

1 paket hazır çikolata sosu.
3 çay bardağı süt.

TARİF

Öncelikle kedi dillerini ıslatmakla işe başlıyoruz. Bunun için geniş bir kaba sütü alın. Kedi dillerini arkalı önlü bu süte batırın ve borcam içerisine yan yana dizin. Bir tencereye tereyağı ve vanilya hariç diğer muhallebi malzemelerini koyun. İyice çırparak ocağı açın ve kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.
Muhallebi pişince ocaktan alın ve içerisine tereyağıyla vanilyayı ekleyin. 2-3 dakika kadar karıştırın. Sıra geldi kedi dili bisküvileri ile muhallebiyi buluşturmaya. Bunun için borcama dizili olan kedi dili bisküvilerinin üzerine muhallebiyi gezdirerek düzeltin.
Daha sonra çikolata sosunun yapımına geçebilirsiniz. Bunun için bir sos tenceresi kullanabilirsiniz. Çikolata sosunda yazan tarife uygun şekilde sosu hazırlayın. Hazırlanan çikolata sosunun muhallebi üzerine dökülmesi gerekir. Ilıklaşmış olan muhallebi üzerine sosu iyice gezdirin ve sonrasında oda ısısına gelmesini bekleyin.
Hazırlanan pasta oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın. Bu pastayı en az 2 saat buzdolabında bekletmelisiniz. Dinlenmiş olan pastayı buzdolabından çıkardıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Üzerini ise kendi zevkinize göre farklı ürünler ile süsleyebilirsiniz.