Pratik ve ekonomik bir börek tarifi arayanlar için mayasız börek tarifimiz ideal. Hem kolay hazırlanışı hem de lezzetiyle sofralarınızın yıldızı olacak.

Ekonomik ve lezzetli bir börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İşte, mayasız ve kolay börek tarifimiz, sadece birkaç adımda 1 tepsi dolusu mutluluk!

Mayasız börek tarifi ile hem zaman hem de bütçenizi koruyun. Bu ekonomik ve pratik tarif, hem çocukların hem de büyüklerin favorisi olacak.

Malzeme Listesi

Böreklerin hamurunu hazırlamak için;

1,5 su bardağı oda sıcaklığında su
1 adet oda sıcaklığında yumurta
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

Börek hamurlarına sürmek için;

3 yemek kaşığı (150 gram) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin

Böreklerin iç harcı için;

100 gram ufalanmış böreklik beyaz peynir

Böreklerin üzerleri için;

Lezzetin doruk noktası: Belen Tava tarifi Lezzetin doruk noktası: Belen Tava tarifi

1 adet yumurtanın çırpılmış sarısı

Tarifi

Börek hamurları, iç harcı yerleştirildikten sonra fırınlama sırasında açılmamaları için dikkatlice kapatılmalı ve birleşme yerleri aşağıya gelecek şekilde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilerek yerleştirilmelidir.

Hamurların üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüldükten sonra, jilet ya da ince keskin bir bıçak yardımıyla atacağınız çizikler, hem kolay kabarmasını sağlayacak hem de şık bir görünüm kazandıracaktır.

Hazırlanan börek hamurları, önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirilmelidir.

Mayasız börek tarifi ile hem zamandan hem de paradan tasarruf edin. Az malzeme ile hazırlanan bu tarif, sofralarınızı lezzetle dolduracak. İster peynirli, ister kıymalı ya da patatesli olarak hazırlayabileceğiniz bu börekler, herkesin beğenisini kazanacak. Tarifin detayları ve daha fazlası için haberimizi takip edin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi