Bu akşam, TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!" filmi, şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın dokunaklı hayatını ve öğretmenlik azmini bir kez daha gündeme taşıyor. Peki, Aybüke Yalçın kimdir, nasıl şehit oldu ve kaç yaşındaydı?

Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın hayatı, yönetmen Murat Onbul'un yönettiği ve senaryosunu Uğur Kılıç ile Ozan Bodur'un kaleme aldığı "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!" filmiyle yeniden gündeme geliyor. Bu akşam 20.00'de TRT 1'de izleyiciyle buluşacak olan film, Aybüke Yalçın'ın genç yaşta şehit düşen öğretmenlik azmini ve hayatını beyaz perdeye taşıyor.

Filmde Aybüke öğretmeni Nihayet Şahin, babası Sadık Yalçın'ı Caner Kurtaran, annesi Zehra Yalçın'ı Zeynep Kankonde canlandırıyor. Ayrıca, Engin Hepileri, Cansel Elçin, Murat Han, Turgay Tanülkü ve Zeliha Kendirci gibi tanınmış isimler de kadroda yer alıyor.

Şenay Aybüke Yalçın, 3 Eylül 1994 tarihinde Ankara'da doğdu. İlköğrenimini Ankara'da, ortaöğrenimini Balıkesir Edremit'te tamamladıktan sonra, Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Eğitimi Fakültesi'nden mezun oldu. 2016 yılının Ekim ayında, Batman Kozluk'taki Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne müzik öğretmeni olarak atandı.

2025 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Yeni Yılda Asgari Ücret 24 Bin TL Olacak mı? 2025 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Yeni Yılda Asgari Ücret 24 Bin TL Olacak mı?

Öğrencileri ve meslektaşları tarafından çok sevilen Aybüke öğretmen, 9 Haziran 2017'de öğrencilerine karnelerini dağıttıktan sonra, Kozluk ilçesinden Batman'a dönerken PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede 22 yaşında şehit düşmüştür.

Aybüke Yalçın'ın adı, onun anısına düzenlenen etkinliklerle, okullarda, kütüphanelerde, sanat atölyelerinde ve parklarda yaşatılmaya devam ediyor.

TRT 1'de bu akşam yayınlanacak "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!" filmi, Aybüke Yalçın'ın hayatını ve ideallerini ekranlara taşıyarak, onun unutulmaz hatırasını yaşatmayı amaçlıyor. Bu dokunaklı yapımı kaçırmamanızı öneriyoruz.