Evde kolayca hazırlayabileceğiniz mercimek köftesi, tüm ailenizin seveceği bir lezzet. Bu tarif ile adım adım mükemmel bir mercimek köftesi yapmayı öğrenin.

Akşam yemekleriniz için hızlı ve lezzetli bir alternatif mi arıyorsunuz? İşte, herkesin beğeneceği tam kıvamında bir mercimek köftesi tarifi!

Sağlıklı yemekler hazırlamak isteyenler için ideal bir seçenek olan mercimek köftesi, bu tarifle mutfakta harikalar yaratmanızı sağlayacak.

Tam Kıvamında Mercimek Köftesi Tarifi için Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı su
1 adet kuru soğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça (biber ve domates karışık kullanabilirsiniz)
yarım demet maydanoz
4-5 dal taze soğan
tuz
pul biber
karabiber
kimyon

Tam Kıvamında Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır?

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Mercimeği yıkayıp uygun bir tencereye alın ve üzerine 3 su bardağı suyu ekleyerek ocağa alın.
Bir taşım kaynadıktan sonra altını en kısık ateşe alın ve mercimek şişene kadar arada karıştırarak pişirin.
Pişen mercimeğin içine bulguru ekleyip karıştırın, hem ocağın altını hem de tencerenin kapağını kapatarak yarım saat kadar bulgurun şişmesini bekleyin.
Bu arada bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve kuru soğanı ince ince doğrayın. Soğan biraz kavrulduktan sonra salçayı ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurduktan sonra altını kapatın.
Hazır olan mercimek harcını derin bir kaba alın, tuzu ve baharatları ekleyin. Üzerine kavurduğumuz salçalı sosu ekleyip güzelce karıştırın veya soğumasını bekleyerek elle yoğurun.
Taze soğanı ve maydanozu ince ince kıyıp üzerine ilave edin ve tekrar güzelce yoğurun.
Elinizi sık sık ıslatarak köftelerin şeklini verin. İsterseniz sade olarak veya marul içine sarıp limon ve nar ekşisi ile birlikte de servis yapabilirsiniz.

Tam kıvamında ve lezzet dolu mercimek köftesi yapmanın tüm püf noktalarını bu tarifte bulabilirsiniz. Bu kolay ve lezzetli tarifle, mercimek köftesini akşam yemeklerinizin vazgeçilmez bir parçası haline getirin. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın!