Kömbe, Antakya mutfağının gururu ve çay saatlerinizin yeni favorisi olmaya aday! Evde bu lezzetli kurabiyeyi yapmak istiyorsanız, işte size detaylı bir rehber.

Antakya'nın geleneksel lezzeti kömbe, evde yapabileceğiniz enfes kurabiyeler arasında. Bu basit ve lezzetli tarifle, kömbenin kıyır kıyır dokusuna bayılacaksınız.

Kendi mutfağınızda Antakya'nın sevilen lezzetlerinden biri olan kömbeyi denemeye ne dersiniz? İşte baştan sona kömbe yapımı için ihtiyacınız olan her şey.

MALZEMELER

Hamuru İçin:

125 gram eritilmiş tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kömbe baharatı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3-4 su bardağı un

Üzeri için:

1çay bardağı susam

TARİF

Domates ve biberin lezzet dansı: Tadı damağınızda kalacak Kahvaltılık Sos tarifi Domates ve biberin lezzet dansı: Tadı damağınızda kalacak Kahvaltılık Sos tarifi

Eritilmiş tereyağı üzerine diğer malzemeleri ekleyip yoğurun.
Unu kontrollü ekleyin, ele yapışmayan hafif sert bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Üzerini susama batırıp kömbe kalıbına bastırın. Hafifçe tezgaha vurup kalıptan çıkarın.
Tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst ayarda, hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın.
Piştikten sonra tepside soğumaya bırakın. Servis tabağına alın.

Editör: Haber Merkezi