Eski zamanların vazgeçilmez tatlısı kaşık helvası ile misafirlerinizi etkilemeye hazır olun. Fındık ve pudra şekeri ile zenginleştirilmiş bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz kaşık helvası ile tatlı sofralarınıza geleneksel bir dokunuş katın. İşte, herkesin bayılacağı bu lezzetli tarif!

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Anadolu'nun ruhunu taşıyan kaşık helvası, sofralarınızı tatlandırmak için ideal. Bu geleneksel tatlıyı evde yapmanın tüm püf noktalarını keşfedin.

KAŞIK HELVASI TARİFİ

MALZEMELER

1 paket margarin
3 su bardağı un
1 su bardağı iri dövülmüş fındık
2 paket (250 g) pudra şekeri

TARİF

1 paket margarin tencerede eritilir. Eritilen margarine un eklenerek 20-25 dk orta ateşte karıştırılarak kavrulur. İri dövülmüş fındıklar da karışıma ilave edildikten sonra tekrar 20-25 dk kavrulur. Ocaktan alınan karışıma pudra şekeri ilave edilir. Elimiz karışımın sıcaklığına dayanabileceği ısıya geldiğinde helva kaşıkla alıp avuç içimizle bastırılıp kaşıktan çıkartılır.

Kaşık helvası, Türk mutfağının geleneksel tatlarından biri olarak, siz ve misafirleriniz için unutulmaz lezzet anları sunacak. Bu basit ve pratik tarifle, geleneksel Türk tatlısını sofralarınıza taşıyarak, herkesi büyüleyebilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli olan bu kaşık helvası, tatlı severlerin favorisi olmaya aday. Deneyin ve bu eşsiz tatlı deneyiminin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!