Ev yapımı bir lezzet harikası olan anne kurabiyesi ile mutfakta sıcacık anılarınızı tazeleyin. Dışı kıtır içi yumuşacık bu tarif, her lokmada size çocukluğunuzun kapılarını aralayacak.

Annenizin ellerinden çıkan o eşsiz tatlıyı özlediniz mi? Evde kolayca yapabileceğiniz anne kurabiyesi tarifiyle, o günleri yeniden yaşayabilirsiniz. İşte, malzemeler ve yapılış aşamaları...

Mis gibi ev yapımı kurabiye kokusuyla dolu mutfaklara hazır olun! Anne kurabiyesi tarifi, hem lezzetli hem de nostaljik bir deneyim sunuyor. Başlayalım mı?

Anne Kurabiyesi Tarifi

Bu çorbayı deneyen bir daha bırakamıyor! Soğuk kış günlerinde ilaç gibi gelecek Yalancı Paça Çorbası tarifi Bu çorbayı deneyen bir daha bırakamıyor! Soğuk kış günlerinde ilaç gibi gelecek Yalancı Paça Çorbası tarifi

Malzemeler

1,5 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karbonat
4-5 su bardağı un

Üzerine;

1 yumurtanın sarısı
Şeker

Anne Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeler eklenir ve homojen olana kadar yoğurulur. Ele yapışmayan cıvıklıkta olması önemlidir.
Cevizden büyük şekilde yuvarlayıp tepsiye dizilir. Boyutu tercih meselesi

Üzerine yumurta sarısı sürüp şekeri de serpiştirince işlem tamam.

150 derece de fırında 25-30 dakika içi çeke çeke pişirilir. 

Anne kurabiyesi tarifi ile çocukluğunuzun tatlı anılarına dönüş yapın. Bu basit ve eğlenceli tarif ile aile ve dostlarınıza unutulmaz tatlı anlar yaşatabilirsiniz. Herkesin beğenisini toplayacak bu nostaljik lezzeti deneyin, mutfakta anılarınızı tazeleyin. Şimdi fırınlarınızı ısıtın ve bu harika tarifin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!