Odun ateşinde pişirilen, annelerimizin ellerinde şekil bulan gözlemenin evdeki sırrı nedir, merak edenler için işte o geleneksel lezzetin püf noktaları.

Annemizin yaptığı lezzette gözleme yapmanın püf noktalar nelerdir? Nefis bir gözleme nasıl yapılır? Tavada pratik gözleme nasıl yapılır?

Gözleme Türk mutfağının yapımı kolay lezzetli böreklerinin başında gelir. Geçmişte annelerimizin odun ateşinde saç üzerinde yaptığı gözleme günümüzde pratik biçimde tavada, elektrikli saclarda, rahatlıkla yapabileceğiniz ara öğünlerde zevkle tüketilen bir börek olma özelliğini taşımasıyla öne çıkmaktadır. Tatil yörelerinde sıklıkla karşılaştığımız gözleme yapan mekânlardaki lezzeti aslında evde kendimizde yakalayabiliriz. Annelerimizin yaptığı zevkle tükettiğimiz lezzetli gözleme yapmanın basit ve kolay yöntemi aslında hiçte zor değil. Annemizin yaptığı gözlemeye lezzet katan püf noktalar nelerdir diye merak ediyorsanız işte tarifi.

Yapımı için malzemeler

3 su bardağı un
Yarım paket maya
Tuz
Su

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

İç malzemesi için:

Peynir, kıyma, patates, ıspanak tercihi size kalmış..

Pratik gözleme nasıl yapılır?

Un, maya, tuz, suyu kullanarak ele yapışmayan kıvamda bir hamur hazırlayın. Hamurdan cevizden büyük bezeler yaptıktan sonra merdane ile açın.

Daha sonra hazırladığınız iç malzemeyi  yuvarlak şekilde açtığınız gözlemenin yarısına elinizle eşit bir biçimde yayın ve diğer yarıyı üzerine kapatın.

Hafif ateş ile tavada gözlemeleri arkalı önlü çevirerek pişirin arzunuza göre üzerine tereyağı sürün ve  servis edin.