Herkesin sevdiği geleneksel lezzet un kurabiyesi, ev yapımının sıcaklığı ve basit malzemelerle nasıl mükemmel hale gelebileceğini bu tarifte keşfedin.

Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi

Misafirlerinizi şaşırtacak ve onlara unutulmaz tatlar sunacak bu un kurabiyesi tarifiyle, mutfakta geçirdiğiniz zamanın her dakikasının değerini anlayacaksınız.

Evinizin rahatlığında, profesyonel pastanelerdeki gibi lezzetli un kurabiyeleri yapmaya ne dersiniz? İşte sizin için hazırladığımız kolay ve lezzetli tarif.

Un Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

250 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
5 su bardağı un (mutlaka kontrollü)

Un Kurabiyesi Tarifi

Tereyağını tavaya alalım. Tamamen eridikten sonra ayrı bir kaseye süzelim. Köpük ve alt kısımdaki ayranı almayalım. Buz dolabına alıp donmasını sağlayalım.
Derin bi kaseye malzemeleri alıp yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru büyük bezelere ayırıp şekil verelim. Çatalla çizik atıp dilimleyelim.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı dizip, önceden ısıtılmış 150 derece fırında 10 dakika ardından 100 derecede 10 dakika daha pişirip fırından alalım. Beyaz kalmalı.
Tamamen soğuyana kadar dokunmayın. Pudra şekeri serpip servis edelim.

Bu basit ve lezzetli un kurabiyesi tarifi ile artık evde çay saatleriniz daha da özel olacak. Hem kolay yapılışı hem de enfes tadıyla, bu tarif çay saatlerinizin vazgeçilmez bir parçası haline gelecek. Deneyin ve bu geleneksel lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!