Yumuşacık dokusuyla bilinen anne keki, 5 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz harika bir tariftir. Ev yapımı kekin bu kadar lezzetli olabileceğine inanamayacaksınız! İşte malzemeler ve yapılış aşamaları.

Herkesin bayıldığı ve çocukluğunu hatırlatan anne keki, 5 dakikada nasıl yapılır? Bu hızlı ve kolay tarifle, aniden gelen misafirlerinizi bile şaşırtabilirsiniz. Sünger gibi yumuşacık ve nefis!

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Anne kekinin sırrı nedir? Yumuşacık ve sünger gibi bir dokuya sahip bu keki 5 dakikada hazırlayarak fırına atabilirsiniz. Çat kapı gelen misafirlerinize sunabileceğiniz bu tarif, herkesi memnun edecek.

MALZEMELER

4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Üzeri için susam veya fındık içi

TARİF

İl olarak yumurta ve şekeri bir kaba alarak yumurta beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikser yardımı ile iyice çırpalım.
Daha sonra karışıma süt, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Un, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı da ilave ederek tekrardan çırpalım.
Tepsimizi yağlayalım ve kek harcımızı içerine boşaltarak spatula ya da tahta kaşık yardımı ile üzerini düzeltelim.
Tepsimizi bir kaç kez tezgaha vuralım ve hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.
Kekimizin üzerine bolca susam serpelim. Bu aşamada dilerseniz fındık içi de serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirelim.
Pişen keki ilk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.