Mis gibi portakal kokusu ile evinizi dolduracak, her lokmada aile sıcaklığını hissedeceğiniz portakallı anne kurabiyesi tarifi, çay saatlerinizin yıldızı olmaya aday.

Çocukluğunuzdan hatırladığınız o sıcak, portakallı kurabiye lezzetini yeniden yaşamak istiyorsanız, bu basit ve enfes anne kurabiyesi tarifi tam size göre.

Evinizde lezzetli bir tatlı hazırlamanın en kolay yolu ile tanışın: Portakallı anne kurabiyesi. Bu tarif ile mutfağınızda hem eğlenecek hem de lezzetli kurabiyeler yapacaksınız.

Portakallı Anne Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

2 yumurta (1 inin sarısı üzerine)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 portakal kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı portakal suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
5 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)

Üzeri için

Yumurta sarısı
Fındık

Portakallı Anne Kurabiyesi Tarifi

Şeker ve yumurtayı tel çırpıcıyla çırpalım ve un haricindeki tüm malzemeleri ekleyerek karıştıralım.
Yavaş yavaş unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
Dilediğiniz büyüklükte hamurları yuvarlayarak yağlamış olduğumuz fırın tepsisine yerleştirelim. Ben büyük bezeler halinde aldım çünkü böyle şeklinde görüntüsüde harika oluyor.
Üzerine yumurta sarısı sürüp fındıkları serptikten sonra önceden ısıtılmış 185 derecedeki fırında alt üst kızarana pişirelim.
Dilerseniz üzerine fındık yerine hindistan cevizi de serpebilirsiniz.

Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır? Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır?

Portakallı anne kurabiyesi, hem tatlı ihtiyacınızı karşılayacak hem de ailece keyifli anlar geçirmenizi sağlayacak bir tarif. Bu kolay ve lezzetli tarifle, mutfakta geçireceğiniz zamanın tadını çıkarın. Fındık ya da hindistan cevizi ile zenginleştirilen bu kurabiyeler, her yudumda sizi mutlu edecek. Afiyet olsun!