Sadece 20 dakikada hazırlayabileceğiniz, yumuşacık ve lezzet dolu bu sütlü kurabiye tarifi, çay saatlerinize mükemmel bir eşlikçi olacak! Hem çocukların hem de büyüklerin favorisi olacak bu kolay ve hızlı tarifi kaçırmayın.

Sütlü Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler:

Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı süt
1 yumurta sarısı (akı üzeri için)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un

Üzeri için:

Yumurta akı
Ceviz kırığı

Sütlü Kurabiye Tarifinin Hazırlanışı:

Hamuru hazırlayın: Yoğurma kabına 1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı pudra şekeri, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ekleyin. Malzemeleri çırpıcıyla güzelce karıştırın.

Osmanlı saraylarından mutfağınıza: Nefis Dilberdudağı tarifi Osmanlı saraylarından mutfağınıza: Nefis Dilberdudağı tarifi

Unu ekleyin: Karışıma 3 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Şekil verin: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinde yuvarlayarak şekillendirin.

Kaplayın: Kurabiyeleri önce yumurta akına, ardından ceviz kırığına bulayın.

Pişirin: Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, alt-üst ayarda 20 dakika pişirin.