Sabahın acele temposuna uygun, hızlıca hazırlayabileceğiniz bir kahvaltı tarifi mi arıyorsunuz? Sadece birkaç malzemeyle harikalar yaratın! Patates ve yumurtanın uyumuyla, dakikalar içinde kahvaltınızı hazırlayın.

Patates ve yumurtanın mükemmel uyumuyla hazırlayabileceğiniz bu pratik kahvaltılık, sofralarınızı şenlendirecek. Sadece birkaç malzeme ile kolayca yapabileceğiniz bu tarif, özellikle sabahları hızlı ve doyurucu bir seçenek arayanlar için ideal. İşte, kahvaltılarınızı bir üst seviyeye taşıyacak patatesli kahvaltılık tarifi!

Malzemeler:

2 adet patates
1 adet yumurta
Tuz
Pul biber
Karabiber
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 demet maydanoz (ince doğranmış)
Galeta unu
1 yemek kaşığı parmesan peyniri
Fesleğen (isteğe bağlı)
Kızartmak için yağ

Hazırlanışı:

Patatesleri hazırlayın: 2 adet patatesi küp küp doğrayın ve haşlayın. Haşlandıktan sonra bir kapta iyice ezin.

Sırrı açığa çıktı! Bu tarifle bir daha dışarıda Hamburgerler yemeyeceksiniz Sırrı açığa çıktı! Bu tarifle bir daha dışarıda Hamburgerler yemeyeceksiniz

Baharatları ekleyin: Ezilmiş patateslerin üzerine 2 tutam tuz, 1 çay kaşığı pul biber, karabiber ve ince doğranmış maydanozu ekleyin.

Hamuru yoğurun: Karışıma 2 yemek kaşığı mısır nişastası ekleyin ve hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru 5 eşit parçaya bölün ve silindir şeklinde yuvarlayın. Daha sonra çatal yardımıyla hafifçe ezin.

Kaplamaya hazırlayın: Ayrı bir kaba bir yumurta kırın ve iyice çırpın. Diğer bir kapta galeta unu, 1 yemek kaşığı parmesan peyniri ve fesleğeni karıştırın.

Silindirleri kaplayın: Hazırladığınız silindir hamurları önce çırpılmış yumurtaya, ardından galeta unlu karışıma bulayın.

Kızartın: Kızgın yağda patates silindirlerini altın rengini alana kadar kızartın.