Evinizin kokusunu anne eli değmiş gibi yapacak bir tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Anne kurabiyesi tarifi ile mutfakta hem anılarınızı canlandırın hem de lezzetli anlar yaratın.

Çocukluğunuzun o unutulmaz lezzetine geri dönmek için mutfakta küçük bir sihir yapmaya ne dersiniz? Anne kurabiyesi tarifiyle, her ısırıkta mutlu anılarınıza yolculuk edin.

Anne kurabiyesi, hem çocukların hem de büyüklerin vazgeçilmezi. Ev yapımı bu kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi, misafirlerinizi ve hatta kendinizi şımartın.

Anne Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

1,5 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karbonat
4-5 su bardağı un

Meğer sırrı buymuş: Susam ve çörek otu ile taçlandırılmış Mayasız Poğaça tarifi Meğer sırrı buymuş: Susam ve çörek otu ile taçlandırılmış Mayasız Poğaça tarifi

Üzerine;

1 yumurtanın sarısı
Şeker

Anne Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeler eklenir ve homojen olana kadar yoğurulur. Ele yapışmayan cıvıklıkta olması önemlidir.
Cevizden büyük şekilde yuvarlayıp tepsiye dizilir. Boyutu tercih meselesi

Üzerine yumurta sarısı sürüp şekeri de serpiştirince işlem tamam.

150 derece de fırında 25-30 dakika içi çeke çeke pişirilir. 

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu anne kurabiyesi tarifi ile mutfakta nostaljik bir yolculuğa çıkın. Dışı kıyır içi yumuşacık bu nefis lezzet, çocukluğunuzdan kalan tatlı anıları canlandıracak. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu lezzetli kurabiyeleri yapmaya başlayın. Her ısırıkta, anne elinden çıkmış gibi bir lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi