Misafirlerinize kısa sürede lezzetli bir tatlı hazırlamak istiyorsanız, mozaik pasta ideal bir seçenek. Bisküvi ve kakao ile hazırlanan bu pratik tarif, tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olacak.

Eski günlerin nostaljik lezzeti mozaik pasta, kolay ve pratik tarifiyle mutfaklarımızı şenlendiriyor. Bu tarif, ani misafirleriniz için hızlıca hazırlayabileceğiniz, lezzetiyle herkesi büyüleyecek bir seçenek sunuyor.

Mozaik pasta, çocukluğumuzun vazgeçilmez tatları arasında yer alıyor. Pratik malzemeleri ve kolay yapılışıyla, aniden bastıran tatlı ihtiyacınızı karşılayacak mükemmel bir seçim.

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Mozaik Pasta Malzemeleri
7 yemek kaşığı tereyağı (80 gram kadar)
1 su bardağı süt (200 ml)
4 yemek kaşığı pudra şekeri (yerine 3 yemek kaşığı toz şeker de kullanabilirsiniz.)
3 yemek kaşığı kakao
2 paket sade pötibör bisküvi

Üzeri için:

½ su bardağı Hindistan cevizi tozu

Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

Mozaik pasta yapılışı için uygun bir tencere alalım.
7 yemek kaşığı tereyağını güzelce eritelim. Tereyağını yakmamaya özen gösterelim.
Karıştırma kabı alalım ve içerisine pudra şekeri veya 3 yemek kaşığı toz şekeri koyalım.
Pudra şekerinin üzerine eritilen tereyağını koyalım. Ardından 1 su bardağı yani 200 ml kadar sütü ekleyelim.
Tüm malzemeleri karıştırma kabında çırpalım.
2 paket pötibör bisküviyi güzelce karışımın içerisine kıralım. Çok büyük ve çok küçük parçalar haline getirmemeye özen gösterelim.
Bisküvileri de kırdıktan sonra spatula yardımı ile tüm malzemelerimizi güzelce karıştıralım. Bisküvilerin kakaolu harca iyice bulanmasına önem gösterelim.
Servis edilecek kabın içerisini streç film ile kaplamamız gerekiyor. Eğer kaplama yapmaz isek pasta harcı yapışır ve kap içerisinden kolaylıkla çıkmaz. Burada baton borcam kalıbı ya da kek kalıbı kullanabilirsiniz. Eğer bunlar yoksa herhangi bir kalıp da kullanıma uygun olacaktır.
Tüm harcımızı kalıba dökelim.
Döktüğümüz harcın üzerini spatula yardımı ile düzleyelim.
Kalıbın kenarlarında kalan streç film ile pastanın açık kalan yerlerini de güzelce saralım.
Buzdolabınızda bulunan dondurucu bölmesinde yaklaşık 4 saat kadar donmasını bekleyelim.
Servis edeceğiniz zaman streç filmden çıkarıp dilimleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz.
Dilerseniz servis esnasında üzerine Hindistan cevizi tozu serpebilirsiniz.
Mozaik pastanız hazır.

Bu lezzetli ve pratik mozaik pasta tarifi ile çocukluğunuzun tatlı anılarına geri dönün. Hem çocuklarınız hem de yetişkin misafirleriniz için harika bir seçenek olan mozaik pasta, pratikliği ve eşsiz lezzetiyle mutfaklarınızda özel bir yere sahip olacak. Hazırlaması kolay, tadı damağınızda kalacak bu tarifle, tatlı sohbetlerinize tat katın. Afiyet olsun!