Buzlukta saklayarak ani misafirlere hızla hazırlayabileceğiniz, patatesli iç harcıyla zenginleşen leziz bir börek tarifi sunuyoruz. Adım adım hazırlık aşamaları, malzemeleri ve püf noktaları...

BUZLUK BÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELERİ

3 adet mümkünse günlük taze yufka

1 şişe maden suyu

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

1 bardak sıvıyağ

1 adet yumurta

İçerisi için haşlanmış patates

1 orta boy kuru soğan

5 yemek kaşığı sıvıyağ

Tatlandırmak için tuz, karabiber, pulbiber

BUZLUK BÖREĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Buzluk böreğini yapmak için ilk olarak iç harcını hazırlayın. Orta boy kuru soğanı yemeklik doğrayın ve orta boy bir tavada yağla kavurun. Kavrulan soğanın içerisine haşlanmış patatesi ve damak tadınıza göre baharatları ekleyerek iyice karıştırın. Soğuması için bir kenara ayırın.

Derin bir kaba yumurtanın sarısını ayırıp kalan tüm malzemeleri karıştırın. Yufkayı geniş bir tezgaha serin ve üzerine her yerine gelecek şekilde sıvı harçtan sürüp yayın. 2. ve 3. yufkayı da aynı şekilde üst üste koyup harçla kapladıktan sonra bıçak yardımı ile sigara böreği saracak gibi küçüklükte kesin ve uç kesimlerine patates harcı koyduktan sonra sarın. Bu aşamadan sonra ister üzerine yumurta sarısı sürüp pişirin, isterseniz de bir tepsiye dizerek buzlukta saklayın.