Klasik tatlılardan biri olan Alman pastası, muz ve krema ile birleşince ortaya çıkan lezzet gerçekten unutulmaz. Bu tarif ile hem kolayca yapabileceğiniz hem de tadan herkesin hayran kalacağı bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Alman pastasının sırrı, taze malzemelerde ve özenle hazırlanan kremasında saklı.

Tatlı krizlerine son vermek ve misafirlerinizi şaşırtmak istiyorsanız, Alman pastası tarifi tam size göre. Muzlu ve kremalı bu özel tarif, hem yapımı kolay hem de lezzeti ile akıllarda kalacak. Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarif ile tatlı saatlerinizi daha da keyifli hale getirin.

Çay saatlerinin vazgeçilmezi Alman pastası, muz ve vanilyalı kremanın eşsiz uyumu ile yeniden yorumlanıyor. Bu tarif ile hem gözlere hem de damaklara hitap eden bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Pratik ve lezzetli bu tarif, mutfakta harikalar yaratmanızı sağlayacak.

MALZEMELER

Keki için:

3 yumurta
1 bardak şeker
1 çay bardağı yağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak un

Kreması için:

2,5 bardak süt
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

İç malzemesi için:

1 adet muz

Süslemesi için:

1 yemek kaşığı pudra şekeri
Birkaç dilim muz

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

TARİF

Yumurta ile şekeri derin bir kapta çırpın.
Yağ, süt, yoğurt ekleyip çırpın.
Vanilya, un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.
Kelepçeli kek kalıbına karışımı dökün.
180 derece önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin.
Keki soğutun.
Kremasını hazırlamak için yumurta sarısı, nişasta ve un ile vanilyayı çırpın.
Toz şeker ve süt ekleyip kaynatın.
Pişince ocaktan almadan tereyağını da ekleyin ve karıştırın.
Streç film ile kaplayıp soğutun.
Keki enine ikiye bölün.
Ortasına kremanın tümünü ekleyin ve yayın.
Muz dilimlerini de ekleyin.
Kekin üst kısmını da muzların üzerine kapatın.
Pudra şekeri ile süsleyip servis edin.

Muzlu Alman pastası tarifimiz ile tatlı saatlerinize farklı bir lezzet katabilirsiniz. Klasik tatlılardan sıkılanlar için ideal olan bu tarif, hem pratik yapımı hem de muhteşem tadı ile herkesin beğenisini kazanacak. Misafirlerinizi ve sevdiklerinizi şaşırtmak ve mutfağınızda harikalar yaratmak için bu tarifi hemen deneyin. Afiyet olsun!