Çorum'un mistik topraklarından çıkarılan ve şimdiye kadar Anadolu'nun dört bir yanındaki müzelerde sergilenen 235 değerli arkeolojik ve etnografik eser, tarihi bir buluşma için İstanbul Yapı Kredi Müzesi'ne getiriliyor!

"Alaca Höyük'ün Gizemli Hazineleri İstanbul'da!" sloganıyla duyurulan sergi, Atatürk'ün direktifleriyle 1935'te Remzi Oğuz Arık ve Hâmit Zübeyr Koşay'ın öncülüğünde başlatılan kazılardan elde edilen eşsiz eserleri ilk kez bir araya getiriyor.

Çorum’da bir Alman: Ünlü Vlogger Franzi Çorum’a hayran kaldı Çorum’da bir Alman: Ünlü Vlogger Franzi Çorum’a hayran kaldı

Google'da trend olmaya aday bu sergide, Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası sahnede ilk resmi kaydına sahip olan Alaca Höyük kazılarından çıkan tarihi hazineler, sanat ve tarih tutkunları için 13 Ekim 2023 - 10 Mart 2024 tarihleri arasında ücretsiz olarak Yapı Kredi Müzesi'nde sergilenecek.

Bu benzersiz sergi, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'ın işbirliğiyle hazırlanıyor. Cumhuriyet'in 100. yılında, Atatürk'ün arkeolojik mirasa verdiği önemi ve vizyonunu görmek için bu eşsiz fırsatı kaçırmayın!

Sergi kapsamında Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Alaca Höyük Müzesi, Çorum Müzesi ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nden 235 arkeolojik ve etnografik orijinal eser İstanbul Yapı Kredi Müzesi’ne getirilerek kronolojik ve tematik bölümler altında sunulacak. Türk Tarih Kurumu Arşivi’nden seçilen fotoğraflar ve Mahmut Akok tarafından yapılan orijinal çizimlerin bir kısmı ise ilk defa bu sergide görülebilecek.