Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Hızlıca hazırlanabilen ve lezzetiyle sofraları şenlendiren ekşili köfte, Türkiye'nin her bölgesinde sevilen bir ana yemek. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tarifi sizlerle paylaşıyoruz.

Türk mutfağının gözde yemeklerinden ekşili köfte, hem hızlı hazırlanması hem de lezzetiyle öne çıkıyor. İşte herkesin kolayca yapabileceği ekşili köfte tarifi...

Ekşili köfte, Türkiye'nin dört bir yanında sevilen, farklı şehirlerde farklı usullere göre hazırlanan bir lezzet. Bu ev yapımı ve pratik tarifle, ekşili köfteyi kendi mutfağınızda deneyimleyin.

MALZEMELER

Yarım kilo orta yağlı kıyma
1 adet soğan
Yarım çay bardağı pirinç
2 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım su bardağı un
2 yemek kaşığı yağ
1 adet patates
1 diş sarımsak
1 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
8 su bardağı su
1 çay kaşığı kekik
1 adet yumurtanın sarısı
1 adet limonun suyu
3 yemek kaşığı yoğurt

TARİF

Pirinci, kıymayı, rendelenmiş soğanı ve baharatları bir kapta karıştırın.
Hazırladığınız köfte harcından küçük parçalar kopartarak misket şeklinde köfteler hazırlayın.
Un dolu yayvan bir kaba köfteleri koyun ve una bulayın.
Sebzeleri küp küp doğrayın.
Tencereye yağ koyun ve sebzeleri ekleyip kavurun.
Salçayı ekleyin.
2-3 dakika boyunca pişirin.
Üzerine su ekleyin.
Kaynayınca köfteleri atın.
Yumurta sarısı, limon ve yoğurdu bir kasede çırpın.
Köfteler pişince terbiyeyi ekleyerek karıştırın.
Yaklaşık 10 dakika pişirin ve sıcak sıcak servis edin.